Buvęs Niujorko meras: politinei reklamai prieš D. Trumpą skirs 100 mln. dolerių

Buvęs Niujorko meras milijardierius Michaelas Bloombergas, svarstantis galimybę stoti į kovą dėl Baltųjų rūmų kaip Demokratų partijos atstovas, ketina išleisti apie 100 mln. dolerių politinei reklamai internete, diskredituojančiai JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

Tai penktadienį pranešė laikraštis „The New York Times“.

Pasak leidinio, reklama daugiausia „bus skirta rinkėjams iš dvejojančių valstijų“ – Arizonos, Mičigano, Pensilvanijos, Viskonsino ir kitų. Kaip pažymėjo „The New York Times“, tokios sumos skyrimas D. Trumpui diskredituoti – M. Bloombergo „finansinės galios įrodymas“.

„M. Bloombergas – tinkamiausias kandidatas nugalėti D. Trumpą“, – cituoja laikraštis buvusio mero politinio patarėjo Howardo Wolfsono žodžius.

Šiuo metu demokratų „prezidentinėse lenktynėse“ dalyvauja apie 20 pretendentų. Demokratų partijos suvažiavimas, per kurį paaiškės jos kandidatas į prezidento postą, bus surengtas 2020 metų liepos 13-16 dienomis Milvokyje (Viskonsino valstija). Tyrimų tarnybos „Morning Consult“ surengtos apklausos duomenimis, M. Bloombergą remia 4 proc. rinkėjų demokratų. Populiarumu jis gerokai nusileidžia buvusiam JAV viceprezidentui Joe Bidenui (31 proc.), senatoriui iš Vermonto valstijos Bernie`ui Sandersui (20 proc.) ir Masačusetso valstijai atstovaujančiai senatorei Elizabeth Warren (18 proc.).

JAV prezidento rinkimai įvyks 2020 metų lapkričio 3 d. Baltųjų rūmų šeimininkas bus renkamas 59-ąjį kartą.

M. Bloombergas nuo 2002 iki 2013 metų ėjo Niujorko mero pareigas. Jis taip pat garsėja kaip filantropas ir jo vardu pavadintos finansinių naujienų agentūros įkūrėjas. Žurnalo „Forbes“ vertinimu, jo turtas viršija 52 mlrd. dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
bloombergas ----zydas --arabas.

Arijas

Arijas portretas
Geriau medicinai, ligu tyrimams pinigus skirtu. Viena koja karste, o tokius pinigus vejams ismes... Kosmaras su tais arabais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių