Čado užsienio reikalų ministras išrinktas naujuoju Afrikos Sąjungos vadovu

  • Teksto dydis:

Čado užsienio reikalų ministras Moussa Faki Mahamatas (Musa Faki Mahamatas) pirmadienį buvo išrinktas naujuoju Afrikos Sąjungos Komisijos pirmininku ir Pietų Afrikos Respublikos politikės Nkosazana Dlamini-Zuma (Nkosazanos Dlamini-Zumos) įpėdiniu šiame poste, pranešė diplomatai.

Informaciją apie M.F.Mahamato pergalę patvirtino keli iš balsavimo salės išėję delegatai, o Čilės atstovai glėbesčiuodamiesi sveikino vieni kitus.

Buvęs Burundžio prezidentas Pierre'as Buyoya (Pjeras Bujoja) naujienų agentūrai AFP patvirtino Čado diplomatijos vadovo, kuris paskutiniame rinkimų etape varžėsi su Kenijos užsienio reikalų ministre Amina Mohamed, pergalę.

56 metų buvęs ministras pirmininkas aktyviai palaiko kovą su islamistais Nigerijoje, Malyje ir Sahelyje bei žada, kad „plėtra ir saugumas“ bus jo kaip Afrikos Sąjungos vadovo svarbiausi prioritetai.

A.F.Mahamatas sakė svajojantis apie Afriką, kurioje „šūvių garsus nustelbtų tradicinių dainų ir gaudžiančių fabrikų“ garsas. Naujasis vadovas taip pat pažadėjo racionalizuoti AS biurokratinį aparatą per ketverius savo darbo šiose pareigose metus.

AS vadovą valstybės narės išrinko po septynių balsavimo etapų, sakoma rinkimų nugalėtoją sveikinančiame Kenijos pranešime.

A.F.Mohamatas rinkimuose nugalėjo savo varžovus iš Botsvanos, Pusiaujo Gvinėjos, Senegalo ir Kenijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių