Pereiti į pagrindinį turinį

Čečėno nužudymas – sunkus galvosūkis policijai

2009-03-31 18:31
Čečėno nužudymas – sunkus galvosūkis policijai
Čečėno nužudymas – sunkus galvosūkis policijai / AFP nuotr. S.Jamadajevas buvo nužudytas Dubajaus komplekso „Jumeirah Beach Residence“ požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Dėl įtarimų nužudžius buvusį Čečėnijos bataliono „Rytai“ vadą Sulimą Jamadajevą Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) sulaikyti septyni žmonės. Pasak užsienio žiniasklaidos, jis buvo nušautas iš tokio pat pistoleto, kaip ir Stambule praėjusį mėnesį nužudytas buvęs čečėnų kovotojas.

S.Jamadajevo kūnas pirmadienį buvo perduotas jo broliui, kuris skubiai atvyko į JAE. Žuvusiojo kūnas buvo atpažintas, todėl gandai, kad čečėnas liko gyvas, išsisklaidė.

Pasak Italijos dienraščio „Corriere della Sera“, S.Jamadajevas buvo nušautas iš pistoleto „Groza“. Tokio pat tipo ginklu vasario pabaigoje Stambule buvo nužudytas buvęs čečėnų kovotojas Ali Osajevas.

Apžvalgininkai įtaria, kad su įtakinga Jamadajevų šeima bando susidoroti Kremliaus remiamas Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas. S.Jamadajevo brolis Džabrailas žuvo 2003 m. per bombos sprogimą, o kitas brolis Ruslanas nušautas Maskvoje 2008 m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų