Čekijos vyriausybė siūlo pasiųsti karių į Lenkiją padėti saugoti sienos su Baltarusija

Čekijos vyriausybė trečiadienį patvirtino planą pasiųsti 150 karių į Lenkiją padėti saugoti sienos su Baltarusija.

Gynybos ministras Lubomiras Metnaras sakė, kad šiam kontingentui bus suteiktas mandatas likti Lenkijoje 180 dienų.

Tokiam siūlymui dar turėtų pritarti Čekijos parlamento abeji rūmai. Tikimasi, kad tai bus padaryta iki ateinančios savaitės galo.

Panašaus dydžio savo karių grupes į Lenkiją taip pat yra atsiuntusios Jungtinė Karalystė ir Estija.

Lenkijos vyriausybė ir Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos autoritarinį režimą sąmoningai nukreipus tūkstančius migrantų ir pabėgėlių iš Vidurinių Rytų link savo sienos su Bendrijos narėmis – Lenkija, Lietuva ir Latvija – ir naudojantis jais kaip priemone atkeršyti už Minskui taikomas sankcijas ir destabilizuoti padėtį visame 27 šalių bloke.

„Europos Sąjunga negali su tuo taikstytis“, – sakė Čekijos užsienio reikalų ministras Jakubas Kulhanekas ir pridūrė, kad neatmestina, jog Baltarusijai gali būti įvesta daugiau sankcijų.

Praeitą savaitę ES paskelbė jau penktą sankcijų Baltarusijai paketą, nukreiptą prieš asmenis ir subjektus, kaltinamus prisidėjus prie „hibridinės atakos“ prieš Bendriją pasitelkiant migrantus. Praeitą ketvirtadienį sankcijų Baltarusijos pareigūnams, organizacijoms ir įmonėms taip pat paskelbė Jungtinės Valstijos, Jungtinė Karalystė ir Kanada.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių