Pereiti į pagrindinį turinį

Ch. Schumeris: nepripažindami J. Bideno pergalės respublikonai „nuodija“ demokratiją

2020-11-12 22:21

JAV senatorius demokratas Chuckas Schumeris ketvirtadienį įspėjo kolegas respublikonus, kad jie, ir toliau atsisakydami pripažinti Joe Bideno pergalę JAV prezidento rinkimuose, „nuodija“ šalies demokratiją.

Chuckas Schumeris
Chuckas Schumeris / EPA-ELTOS nuotr.

„Mes ką tik turėjome nesantaiką keliančius ir sunkiai iškovotus prezidento rinkimus, bet užuot stengusis vėl sutelkti šalį, kad galėtume kovoti su bendru priešu Covid-19, respublikonai Kongrese skleidžia sąmokslo teorijas, neigia realybę ir nuodija mūsų demokratijos šulinį“, – reporteriams sakė Senato mažumos lyderis demokratas Ch. Schumeris.

Ch. Schumeris apkaltino kolegas respublikonus „sąmoningai abejojant“ rinkimų rezultatais, nes jie bijo prezidento Donaldo Trumpo.

Lapkričio 3 d. vykusių JAV prezidento rinkimų nugalėtoju praėjusį šeštadienį paskelbtas demokratas J. Bidenas. Nors kai kuriose valstijose vis dar skaičiuojami balsalapiai, J. Bidenas turi užsitikrinęs 279 Rinkikų kolegijos balsus. Pergalei prieš dabartinį prezidentą D. Trumpą būtų pakakę ir 270. Respublikonas D. Trumpas nepripažino pralaimėjimo ir pareiškė, jog ketina kreiptis į teismus, kadangi, anot jo, per rinkimus buvo daug pažeidimų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų