S. Cichanouskajos štabas ragina Baltarusijoje pradėti visuotinį streiką

Buvusios kandidatės į Baltarusijos prezidento postą Sviatlanos Cichanouskajos štabas pirmadienį pareiškė, kad šalyje būtina pradėti visuotinį streiką, siekiant autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos, opozicijos kaltinamo suklastojus vėliausius valstybės vadovo rinkimus, atsistatydinimo.

„Raginame visus darbo kolektyvus prisidėti prie neterminuoto streiko, reikalaujant Aliaksandro Lukašenkos atsistatydinimo, [taip pat] deleguoti streikų komitetų atstovus į Koordinacinę tarybą“, – sakoma per socialinius tinklus išplatintame štabo pareiškime.

Ten pat nurodoma, kad S. Cichanouskajos šalininkai ketina toliau teisėtais ir nesmurtiniais būdais siekti, kad prezidento rinkimų rezultatai būtų pripažinti negaliojančiais.

S. Cichanouskajos štabo pirmininkė Maryja Maroz per „YouTube“ paskelbtame vaizdo pranešime sakė, kad dabartinei Baltarusijos valdžiai „suprantama tik jėgos ir konkrečios ekonominės žalos kalba“.

„Reiškia, mums teks parodyti, kad esame pasiruošę [tokios žalos] padaryti“, – pridūrė ji.

Baltarusiją nuo rugpjūčio 9 dieną įvykusių rinkimų krečia dideli opozicijos šalininkų protestai, aptemdyti brutalių teisėsaugos pastangų juos nuslopinti. Kaip rodo praeitą savaitę paskelbti oficialūs rinkimų rezultatai, nuo 1994 metų Baltarusijai vadovaujantis A. Lukašenka buvo perrinktas šeštai kadencijai, surenkęs 80,1 proc. balsų, o už jo pagrindinę varžovę S. Cichanouskają balsavo 10,12 proc. rinkėjų.

Malšinant protestus buvo sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių, taip pat žuvo du žmonės: vienas per protestus, o kitas – sulaikymo įstaigoje.

Nuo rugpjūčio 13 dienos daugelyje Baltarusijos įmonių prasidėjo protestai ir streikai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgis

Jurgis portretas
Ne, nu cia visiskas dugnas. Kazkokia niekam nezinoma bulviniu blynu ir kiausinienes kepeja sugalvojo vietoj arestuoto vyro tapti prezidente! Pagal visa logika ji negalejo gauti net 2% balsu. Manau Lukasenka tikrai surinko daugiau balsu. O tu eitum balsuoti uz kazkokia niekam nezinoma namu seimininke? Manau kad ne. Kazkaip nejucia prisiminiau Jadvyga is antros laiptines kuri ikalusi vynelio apie politika geriau pavaro uz pati Lukasenka.

ta š...provokatorė-jankių skuduras,šeriamas sorošo babkėmis

ta š...provokatorė-jankių skuduras,šeriamas sorošo babkėmis portretas
liaudiesmenas taškas livejournal taškas com

Juonis

Juonis portretas
Jeigu prezidente butu isrinke ta namu seimininke, Baltarusijoje po keliu menesiu butu ivyke tas pats kaip kazkada pas mus ivyko auksciausio sovieto pirmininku tapus muzikantui-nevykeliui. Viskas butu isvogta ir tie patys sios dienos sotus demonstrantai po pusmecio prasytu duonos. Visos spalvotos revoliucijos nuo dugno pakelia visokias atmatas ir pasodina i valdzia nuo ko laudziai tik blogiau. Prisiminkite Lietuvos patirti.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių