Čilės parlamentas įstatymu įteisino tos pačios lyties santuokas

Čilės kongresas antradienį pritarė ilgai lauktam įstatymo projektui, įteisinančiam tos pačios lyties asmenų santuokas, ir taip prisijungė prie vos keleto panašius įstatymus turinčių Lotynų Amerikos šalių, kuriose gyventojų daugumą sudaro katalikai.

Įstatymą palaikė prezidentas Sebastianas Pinera, kuris dar turi jį pasirašyti. Jame taip pat numatoma galimybė susituokusioms tos pačios lyties poroms įsivaikinti vaikus.

Antradienį įstatymo projektui pritarė aukštieji Kongreso rūmai (Senatas), o žemieji (Deputatų) rūmai 82 balsais prieš 20 jį iš karto priėmė. Du deputatai susilaikė.

Lotynų Amerikoje tos pačios lyties poros iki šiol galėjo susituokti tik Kosta Rikoje, Ekvadore, Kolumbijoje, Brazilijoje, Urugvajuje ir Argentinoje bei 14 iš 32 Meksikos valstijų.

2015 metais Čilė įteisino tos pačios lyties asmenų civilines sąjungas, o santuokų įteisinimo laukė nuo 2017 metų, kai tuometinė prezidentė Michelle Bachelet nusiuntė įstatymo projektą Kongresui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Lietuviai visada paskutiniai, bet darys taip kaip kiti. Kas buvo paskutiniai pagonys Europoje? Taip ir čia, nors griuk po tankų, bet šito proceso nesustabdysi.

Pazangi homiku invazija

Pazangi homiku invazija portretas
Beveik visa Pietu Amerika, yra JAV kolonija, taip kad visas pazangiasias technologijas ivedineja JAV paliepus. Pries milijardus sunku papusti pries veja, ir kaip dar sitaip pucia gejai i savo falus:-) , Pazangios technologijos ivedinejamos suskaldyti visuomene, ypatingai tokiose salyse kaip Rusija, Kinija, Indija, Pakistanas ir kitose musulmoniskose valstybese.

slykstynes

slykstynes portretas
einu nusisikt ant jusu snukiu, neabejoju jum tai nesvetima.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių