CNN: keliose JAV karinėse bazėse Europoje buvo įvestas padidintas parengties režimas

Savaitgalį keliose JAV karinėse bazėse Europoje buvo įvestas padidintas parengties režimas, o pajėgų apsaugos lygis buvo padidintas iki antros pagal rimtumą, nes nerimauta, kad prieš JAV karinį personalą ar objektus gali būtų įvykdytas teroristinis išpuolis, pranešė televizija CNN, remdamasi dviem amerikiečių pareigūnais.

Bazės, įskaitant esančią Štutgarte, Vokietijoje, kur yra JAV Europos vadovybės štabas, sekmadienį padidino savo parengties lygį iki statuso „Charlie“, pranešė pareigūnai.

Pasak JAV kariuomenės, šis statusas „taikomas, kai įvyksta incidentas arba gaunama žvalgybos informacija, rodanti, kad gali būti įvykdyti tam tikri teroristiniai veiksmai arba taikomasi į personalą ar objektus“.

Vienas iš JAV pareigūnų, dislokuotų vienoje bazėje Europoje, CNN sakė, kad tokio grėsmės lygio nematė „mažiausiai 10 metų“.

Neaišku, kas būtent paskatino imtis tokių veiksmų, tačiau Europos institucijos perspėjo apie galimą teroro grėsmę žemyne, ypač prieš šį mėnesį prasidėsiančias Paryžiaus olimpines žaidynes ir šiuo metu Vokietijoje vykstančio Europos futbolo čempionato metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patys prisivirė košės

patys prisivirė košės portretas
jau savo šešėlio bijo

o kokių

o kokių portretas
hujų čia tos amerikonu bazės? Tegu pas save Aliskoj stato Pasistato savo ginkluote už raudonu linijų o paskui rėkia kad Rusija agresyvi

Apgailėtinas vaizdelis

Apgailėtinas vaizdelis portretas
JAV okupantai triedžia, nes bijo keršto už tai kad įvykde teriristinį aktą Kryme ir nužudė daug civilių. Tačiau atpildas bus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių