D. Chauvinui ir trims jo kolegoms pareikšti nauji kaltinimai dėl G. Floydo žūties

Federalinė didžioji žiuri Derekui Chauvinui (Derekui Šovinui) ir dar trims buvusiems Mineapolio policininkams pareiškė kaltinimus dėl pilietinių teisių pažeidimų, susijusius su afroamerikiečio George'o Floydo (Džordžo Floido) žūtimi, penktadienį paskelbė JAV teisingumo departamentas.

Trys kiti buvę policijos pareigūnai – Tou Thao (Tu Tao), Thomas Lane'as (Tomas Leinas) ir J. Alexander'as Kuengas (Dž. Aleksandras Kingas) – taip pat prisidėjo prie liūdnai pasibaigusio G. Floydo arešto. Visi jie irgi sulaukė kaltinimų ir bus teisiami vėliau šiais metais.

Penktadienį paskelbti federaliniai kaltinimai yra atskiri nuo tų, kuriuos buvusiems pareigūnams iškėlė Minesotos valstija.

Federaliniame kaltinamajame akte D. Chauvinas kaltinamas atėmęs iš G. Floydo konstitucinę teisę „būti laisvam nuo policijos pareigūno nepagrįstos jėgos panaudojimo“.

Praeivio nufilmuotame vaizdo įraše matyti, kaip D. Chauvinas beveik devynias minutes keliu spaudžia kaklą ant žemės paguldytam ir antrankiais surakintam G. Floydui, vis kartojančiam „negaliu kvėpuoti“.

Šis įrašas pernai žaibiškai išplito internete ir išprovokavo protestus prieš rasinę neteisybę ir policijos brutalumą Jungtinėse Valstijose ir daugelyje kitų šalių.

T. Thao ir J. A. Kuengas kaltinami neveikimu, kuomet D. Chauvinas naudojo neproporcingą jėgą.

Visi keturi pareigūnai kaltinami tuo, kad nesuteikė pagalbos žmogui, kuriam buvo „akivaizdžiai reikalinga“ medicininė pagalba.

Atskirame federaliniame kaltinamajame akte D. Chauvinas kaltinamas neproporcingos jėgos panaudojimu prieš vieną 14 metų Mineapolio gyventoją per 2017-ųjų rugsėjo 4 dieną įvykusį incidentą.

„Chauvinas, neturėdamas teisinio pagrindo, laikė paauglį už gerklės ir kelis kartus smogė paaugliui į galvą žibintuvėliu“, – teigiama dokumente, pabrėžiant, kad „paauglys buvo sužalotas“.

„Chauvinas laikė kelį ant paauglio kaklo ir viršutinės nugaros dalies, net po to, kai paauglys gulėjo kniūbsčias, surakintas antrankiais ir nesipriešindamas; tokiu būdu irgi buvo padaryta sužalojimų“, – rašoma akte.

D. Chauvinas praėjusį mėnesį buvo pripažintas kaltu dėl beginklio afroamerikiečio G. Floydo nužudymo. Bausmės, kuri turi būti paskirta kitą mėnesį, jis laukia Minesotos maksimalaus saugumo kalėjime.

Už sunkiausią padarytą nusikaltimą – antrojo laipsnio žmogžudystę – jam gresia iki 40 metų laisvės atėmimo.

Kiti trys buvę pareigūnai teismo laukia laisvėje – jie paleisti už užstatą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas. portretas
Reiškias jog Banditams reikia duoti pilną laisvę ir Neliečiamybę lyg Prezidentui, tada viskas bus В порядке.

Nemanau

Nemanau portretas
Kad norejo nuzudyt netyčia gavosi už tokį bruda turės sedet gaila

O siaubas

O siaubas  portretas
Net 40 metu kalejimo kaip gaila kopo uz bandita
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių