D. Muratovas aukcione parduoda savo Nobelio medalį, pinigus skirs Ukrainos vaikams

Rusijos nepriklausomo laikraščio „Novaja Gazeta“ vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muratovas pirmadienį aukcione parduos savo Nobelio taikos premijos aukso medalį, o gautus pinigus skirs vaikams, dėl karo Ukrainoje netekusiems namų.

D. Muratovas 2021 metų premiją laimėjo kartu su Filipinų žurnaliste Maria Ressa, o Nobelio komitetas juos pagerbė „už pastangas apsaugoti žodžio laisvę“.

Kovo mėnesį D. Muratovo vadovaujamas laikraštis sustabdė savo veiklą Rusijoje, kai Maskva priėmė teisės aktus, numatančius griežtas laisvės atėmimo bausmes asmenims, kritikuojantiems kruviną Kremliaus karinę kampaniją Ukrainoje.

D. Muratovas kartu su grupe žurnalistų 1993 metais įkūrė laikraštį „Novaja Gazeta“. Šiemet jis tapo vieninteliu likusiu dideliu laikraščiu, kritikuojančiu prezidentą Vladimirą Putiną ir jo taktiką šalyje ir už jos ribų.

„Heritage Auctions“ parduoda D. Muratovo Nobelio medalį, kuris siūlomas internetu ir gyvai, o galutinis pardavimas numatytas pirmadienio vakarą Manhatane.

Pirmadienio rytą už jį buvo siūloma 550 tūkst. JAV dolerių. Gautos lėšos bus skirtos UNICEF Humanitarinės pagalbos nuo karo nukentėjusiems Ukrainos vaikams fondui.

„Heritage“ paskelbtame vaizdo įraše žymus žurnalistas sakė, kad Nobelio premijos laimėjimas „suteikia galimybę būti išgirstam“.

„Svarbiausia žinia šiandien yra ta, kad žmonės suprastų, jog vyksta karas ir mes turime padėti žmonėms, kurie kenčia labiausiai“, – tęsė jis, konkrečiai nurodydamas pabėgėlių šeimų vaikus.

 


Šiame straipsnyje: Novaja gazetaDmitrijus Muratovasparduoda Nobelio medalįkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių