D. Trumpą per teismą Senate gins garsenybių advokatas

Garsiausias JAV įžymybių advokatas Alanas Dershowitzas (Alanas Deršovicas) penktadienį pareiškė, kad dirbs prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) ginsiančioje teisininkų komandoje per apkaltos teismą Senate.

Remiantis JAV žiniasklaidos pranešimais, dar vienas žinomas komandos narys bus Kenas Starras (Kenas Staras), dirbęs specialiuoju prokuroru eksprezidento Billo Clintono (Bilo Klintono) apkaltos proceso metu 1998-aisiais.

Daugelis dešiniųjų pažiūrų amerikiečių laiko K. Starrą didvyriu, nors B. Clintonas galiausiai buvo išteisintas Senate.

„Profesorius Dershowitzas per teismą Senate pateiks žodinius argumentus... prieš apkaltą ir nušalinimą“, – nurodoma pareiškime jo asmeninėje „Twitter“ paskyroje.

„Jis mano, kad svarstomi klausimai yra gyvybiškai svarbūs mūsų ilgametei Konstitucijai“, – priduriama žinutėje.

Tokiems klientams kaip už lytinius nusikaltimus nuteistas Jeffrey Epsteinas (Džefris Epsteinas), amerikietiškojo futbolo žvaigždė O. J. Simpsonas (O. Dž. Simpsonas), kino režisierius Romanas Polanski (Romanas Polanskis) ir boksininkas Mike'as Tysonas (Maikas Taisonas) atstovavęs A. Dershowitzas, ko gero, yra garsiausias teisininkas JAV žvaigždžių bylose.

Jis dirbs stiprioje teisininkų komandoje, vadovaujamoje Baltųjų rūmų taktiško, bet nepalenkiamo teisininko Pato Cipollone (Pato Sipolonės).

Respublikonas D. Trumpas kaltinamas piktnaudžiavęs savo įgaliojimais ir spaudus Ukrainą surasti jo politinį varžovą demokratą Joe Bideną (Džo Baideną) kompromituojančios medžiagos.

P. Cipollone yra atsakingas už Baltųjų rūmų apkaltos procedūros strategiją – atsisakyti bendradarbiauti su demokratų tyrėjais viso proceso metu.

Baltieji rūmai dar nepaskelbė visos komandos sudėties, bet patvirtino, kad vyriausiasis advokatas bus P. Cipollone, kuriam patarinės D. Trumpo asmeninis advokatas Jay Sekulowas (Džėjus Sekulovas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių