D. Trumpas garsaus žurnalisto knygą vadina „pokštu“

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) žurnalisto tyrėjo Bobo Woodwardo (Bobo Vudvardo) naują sensacingą knygą pirmadienį pavadino „pokštu“, bet jau antradienį patys skaitytojai galės paimti į rankas Baltųjų rūmų administracijos gyvenimo užkulisius demaskuojantį leidinį „Baimė: D. Trumpas Baltuosiuose rūmuose“ (Fear: Trump in the White House).

Knyga, kurioje reporteris aprašo esą pikto ir nesitvardančio prezidento gniaužtuose atsidūrusius Baltuosius rūmus, knygynuose pasirodys po savaitę trukusio reklamavimo su paskelbtomis ištraukomis, nutekinimais ir interviu.

Knygos pasirodymo prekyboje išvakarėse prezidentas surengė išankstinių atakų socialiniame tinkle „Twitter“, kur prasimanymais vadino B. Woodwardo aprašymus, kaip D. Trumpo padėjėjai stengiasi suvaldyti pikto būdo ir nedaug teišmanantį prezidentą.

„Woodwardo knyga yra pokštas – tiesiog dar vienas puolimas prieš mane puolimų lavinoje, naudojant dabar nuneigtus neįvardytus ir anoniminius šaltinius“, – pirmoje tviterio žinutėje rašė D. Trumpas.

„Daug kas jau viešai pasakė, kad jų citatos, kaip ir knyga, yra prasimanymai. Demokratai nekenčia pralaimėti. Aš parašysiu tikrą knygą!“ – pridūrė jis.

B. Woodwardo knygoje cituojami brutalūs D. Trumpo įžeidimai jo paties vyriausybės nariams, įskaitant generaliniam prokurorui Jeffui Sessionsui (Džefui Sešonzui) skirtus žodžius „protiškai atsilikęs“ ir buvusiam administracijos vadovui Reince'ui Priebusui (Reinsui Pribesui) mestą „žiurkutį“.

Tuo tarpu gynybos sekretorius Jamesas Mattisas (Džeimsas Matisas) sakė, kad D. Trumpo intelektas prilygsta „penktoko arba šeštoko“ protui, o dabartinis Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly (Džonas Kelis) – kad D. Trumpas „yra idiotas“, rašoma knygoje.

„Mes Pamišėlių mieste, – patikėtinių grupelei esą sakęs J. Kelly. – Net nežinau, kodėl mes čia esame. Tai blogiausias darbas, kokį esu turėjęs.“

J. Mattisas, J. Kelly ir kiti aukšto rango padėjėjai paneigė išsakę tokių komentarų.

„Aš taip nekalbu, kaip esu cituojamas. Jeigu taip būtų, nebūčiau išrinktas prezidentu. Šios citatos buvo išgalvotos“, – praėjusią savaitę sakė D. Trumpas ir pavadino knygą „apgavyste“.

B. Woodwardsas savo knygoje „Baimė: D. Trumpas Baltuosiuose rūmuose“ remiasi šimtus valandų trukusiais pokalbiais su D. Trumpo aplinkos žmonėmis. Joje rašoma apie praktiškai susiformavusią panašiai mąstančių Baltųjų rūmų ir vyriausybės pareigūnų kliką, bandančią trukdyti D. Trumpui priimti sprendimus, kenkiančius JAV ekonomikai ir nacionaliniam saugumui.

Nors B. Woodwardso atvira knyga nėra pirmas nepalankiai D. Trumpą apibūdinantis leidinys, tačiau jos laukiama su ypatingu nekantrumu, nes knygos autorius kartu su Carlu Bernsteinu (Karlu Bernsteinu) padėjo atskleisti JAV prezidentą Richardą Nixoną (Ričardą Niksoną) iš posto nuvertusį „Watergate“ skandalą.

Po šio skandalo B. Woodwardas tapo vienu gerbiamiausių JAV žurnalistų veteranų, jis buvo įvertintas šiuolaikinių JAV prezidentų. 2013 metais pats D. Trumpas jį pagyrė už knygą apie ankstesnį prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel portretas
si marionete visur isiziojusi ? juk daugkalbyste proto nepadi/dina ir dabar /kaledu senelis/ padovanojes zydeliams miesta jau nereikalingas bet pentagonas dar ji laiko nezinia dar kokiom /dovanom/?.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių