D. Trumpas giria JAV policiją ir atmeta protestuotojų pasipiktinimą dėl rasizmo

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį pabandė suteikti impulsą savo priblėsusiai perrinkimo kampanijai aštria kalba, kurioje griežtai atmetė protestuotojų kaltinimus policijai rasizmu, tvirtindamas, kad reikėtų kaltinti tik „kelis niekšus“.

Užuot pabandęs numalšinti liepsnojantį demonstrantų pyktį, prezidentas tik pateikė miglotą pasiūlymą „paskatinti“ pareigūnus laikytis „galiojančių profesinių reikalavimų dėl jėgos naudojimo“.   

„Visuomet atsiranda niekšų, kur beeitum, – sakė D. Trumpas, siekiantis paversti viešąją tvarką nauju savo perrinkimo kampanijos kertiniu akmeniu. – Policijos departamente jų nėra daug.“

„Turime drauge kovoti su fanatizmu ir išankstiniu nusistatymu, kur jie bepasireikštų, tačiau nepasieksime pažangos ir neišsigydysime žaizdų neteisingai klijuodami dešimtims milijonų padorių amerikiečių rasistų ar fanatikų etiketes“, – sakė D. Trumpas.

Lapkritį vyksiančiuose rinkimuose antros kadencijos siekiančiam respublikonui sunkiai sekasi rasti tinkamą toną reaguojant į dvi pastarąsias savaites šalį purtančius protestus, kuriuos išprovokavo beginklio afroamerikiečio George'o Floydo (Džordžo Floido) mirtis dėl šiurkščių policininkų veiksmų jį areštuojant Mineapolyje.  

Ši krizė kartu su ekonomikos nuosmukiu dėl koronaviruso pandemijos, kuri Jungtinėse Valstijose kasdien vis dar nusineša iki tūkstančio gyvybių, tapo sunkiu išbandymu šaliai.   

D. Trumpas, kurio politikos stilius didžia dalimi paremtas skaldančia retorika ir savo dešiniojo sparno elektorato kurstymu, jautė spaudimą paskatinti vienybę Dalase.   

Prezidentas nekalbėjo apie gilesnes rasinių skirtumų turtingiausioje pasaulio valstybėje priežastis, tik nurodė, kad bus skiriama daugiau dėmesio sveikatos priežiūrai mažumų bendruomenėse ir stengiamasi užtikrinti jų galimybes pritraukti kapitalo verslui. 

Vėliau duodamas interviu palankiai jo atžvilgiu nusiteikusiai televizijai „Fox News“ D. Trumpas pasakojo, kaip „su siaubu“ žiūrėjo mobiliuoju telefonu praeivio nufilmuotą G. Floydo mirtį. 

Tačiau kritikai sako, kad prezidentas nesupranta visuomenės baimių, atkreipdami dėmesį į kontrastą tarp jo pirmtakų krizių metu rodytų empatijos ženklų ir D. Trumpo instinktyvaus priešų puolimo bei įžeidinėjimo.       

„Daugelį savaičių matome, kaip prezidentas vengia prasmingos diskusijos apie sisteminį rasizmą ir policijos brutalumą. Užuot kalbėjęs apie tai, jis toliau skaldo mūsų šalį“, – ketvirtadienį sakė Demokratų partijos kandidatas į prezidentus Joe Bidenas (Džo Baidenas). 

„Šios dienos kelionė į Teksasą to nepakeis. Prezidentui labiau rūpi papozuoti fotografams, užuot pabandžius gydyti gedinčią šalį“, – kalbėjo jis.

Nors likus penkiems mėnesiams iki rinkimų viešosios nuomonės apklausos rodo, kad esama daugiau D. Trumpo darbu nepatenkintų rinkėjų nei jį palaikančiųjų, pats prezidentas įsitikinęs, kad jam nereikia keisti kurso.   

D. Trumpo konservatyvusis elektoratas šiuo šaliai itin sudėtingu laikotarpiu liko jam ištikimas, ir prezidentas leido aiškiai suprasti, kad dabar jo prioritetas vėl bus perrinkimo kampanija.  

Iškart po pasirodymo Dalase D. Trumpas vyksta dalyvauti pirmame jo kampanijos lėšų rinkimo renginyje nuo tada, kai dėl koronaviruso pandemijos Jungtinėse Valstijose buvo įvestas karantinas. Už dalyvavimą šiame renginyje porai teks pakloti 580 600 JAV dolerių.

Vėliau jis vyks į savo golfo klubą Naujajame Džersyje, kur praleis savaitgalį. Čia prezidentas taip pat ilsėsis pirmą kartą nuo COVID-19 krizės pradžios.

Savo rinkimų kampanijos mitingus, kuriuose dalyvauja tūkstančiai lojaliausių prezidento gerbėjų, D. Trumpas atnaujins birželio 19 dieną Oklahomoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nigga

Nigga  portretas
Niggos turim uzvaldyt jankyna

saunuolis TRAMPAI ..daryk tvarka amerikoj

saunuolis  TRAMPAI  ..daryk tvarka amerikoj portretas
duok y skudurus vagim ,narkomanam....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių