D. Trumpas: išgelbėjau pasaulį nuo karo su Šiaurės Korėja grėsmės

JAV vadovas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pareiškė, kad jei 2016-ųjų prezidento rinkimuose pergalę būtų iškovojusi jo varžovė Hillary Clinton (Hilari Klinton), pasauliui būtų iškilusi karo su Šiaurės Korėja grėsmė.

„Visi pasvarsto, kur būtume, jei būtų atėjusi Hillary Clinton. Mes, o galbūt ir visas pasaulis, liautumėmės egzistavę ir žūtų milijonai mūsų žmonių“, – kalbėjo D. Trumpas konservatyvių pažiūrų radijo laidų vedėjui Hugh Hewittui (Hju Hjuitui).

„Kariautumėte su Šiaurės Korėja. Jie tikėjosi, kad kils karas. O kur karas? Karo nėra“, – sakė prezidentas. 

D. Trumpas vėl pakartojo, kad Kinija, Iranas ir Šiaurės Korėja nenori, kad jis būtų perrinktas prezidentu lapkritį vyksiančiuose valstybės vadovo rinkimuose, nes tikisi demokratų pergalės atveju sudaryti su Jungtinėmis Valstijomis sau naudingų susitarimų.  

„Jeigu nelaimėsiu, jau pirmąjį mėnesį [po rinkimų] gausite susitarimą su Iranu, nes būtent to jie ir laukia“, – kalbėjo prezidentas. 

Anot jo, Iranas „grįš prie susitarimo, kuris jam bus netgi geresnis už siaubingą pirmąją sutartį, pagal kurią jie gavo 150 mlrd. JAV dolerių ir dar 1,8 mlrd. dolerių grynaisiais“.  

D. Trumpas pažymėjo, kad Kinija taip pat „viliasi, kad aš pralaimėsiu, nes tada galės užvaldyti Jungtines Valstijas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ane?

ane? portretas
Kaip eiliniam JAV prezidentui išskirkime jam Nobelio taikos premija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių