Pakvietęs Kim Jong Uną susitikti D. Trumpas atvyko į Pietų Korėją

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį atskrido į Pietų Korėją, prieš tai ekspromtu pakvietęs Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną (Kim Čen Uną) susitikti pusiasalį dalijančioje demilitarizuotojoje zonoje (DMZ).

JAV prezidento lėktuvas nutūpė Osano oro pajėgų bazėje į pietus nuo Seulo, pranešė su juo keliaujantys žurnalistai.

Anksčiau šeštadienį, dar būdamas Japonijoje, kur dalyvavo Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime, D. Trumpas per socialinį tinklą „Twitter“ pakvietė Šiaurės Korėjos lyderį susitikti istoriniam rankos paspaudimui DMZ.

„Jei pirmininkas Kimas iš Šiaurės Korėjos mato, (tai) aš susitikčiau su juo prie sienos/DMZ, tiesiog paspausti jam rankos ir pasakyti „Labas“(?)!“ – parašė D. Trumpas.

D. Trumpas taip pat pareiškė, kad „be problemų“ įžengtų į Šiaurės Korėjos teritoriją, jei prie sienos susitiktų su Kim Jong Unu.

Jei Kim Jong Unas sutiks, tai bus jau trečias šių buvusių priešininkių lyderių susitikimas siekiant denuklearizuoti Korėjos pusiasalį.

Seule JAV prezidentas turi susitikti su Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu (Mun Džejinu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
matosi darosi ne juokinga jei pats jav lyderis jau ne 1 syki varo i koreja ir kinija nes jiems pas ji matosi nera reikalo vaziuoti ?....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių