D. Trumpas NATO partnerėms: JAV nėra „kiaulė taupyklė“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nerimsta ginče su NATO partnerėmis dėl didesnių išlaidų gynybai.

Kitą savaitę Briuselyje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime jis pareikš, kad į Jungtines Valstijas negalima žiūrėti kaip į „pasaulio kiaulę taupyklę“, antradienį Vašingtone sakė Baltųjų rūmų atstovas Hoganas Gudley'us. „Tai turi liautis“, – pridūrė jis, informuoja agentūra „Reuters“.

D. Trumpas prieš tai vėl sukritikavo Aljanso partneres. Laiške NATO sąjungininkėms jis priekaištavo, kad šios nepakankamai investuoja į savo pačių gynybą. Apie tai antradienį rašė „New York Times“.

„Kaip mes aptarėme per jūsų viešnagę balandį, Jungtinėse Valstijose didėja frustracija dėl to, kad kai kurios sąjungininkės, priešingai nei žadėjo, nepadidino išlaidų“, – laikraštis cituoja D. Trumpo laišką Vokietijos kanclerei Angelai Merkel.

„Jungtinės Valstijos ir toliau Europos gynybai skiria daugiau lėšų. Tuo pat metu žemyno, įskaitant Vokietijos, ekonomikai, einasi gerai, o saugumo iššūkiai yra įvairiapusiai. Tai mums nebepakeliama“, – rašė prezidentas.

NATO valstybės 2014 metais sutarė savo išlaidas gynybai iki 2024-ųjų didinti 2 proc. BVP link. Tačiau Vokietija, pavyzdžiui, išlaidas gynybai 2019-aisiais ketina auginti tik nuo 1,2 proc. iki 1,3 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kiaulę-taupyklę galima plaktuku 'pakutent'.

emigrants

emigrants portretas
tai, kad pas vokiečiai pasikvietė tris milijonus musulmonų, pas kuriuos dar suvažiavo didžiulės šeimos, o atvykėlius jie aprūpina išmokomis, būstu, aišku savo mokesčių mokėtojų sąskaita, tai yra jiems jau ne iki karo su rusais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių