D. Trumpas nežino, kada atvers sienas europiečiams

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir toliau nesako, kiek laiko dar galios draudimas europiečiams iš Šengeno zonos atvykti į JAV. Atsakydamas į atitinkamą klausimą, jis teigė, kad jo vyriausybė tam tikrus pareiškimus dėl Europos šalių paskelbs, kai ateis tam laikas.

„Jei jos darys pažangą, mes pradėsime atsiverti – tačiau tik tokiu atveju, jei jos darys pažangą“, - pabrėžė D. Trumpas. JAV prezidentas kovo viduryje dėl spartaus koronaviruso plitimo kai kuriose Europos šalyse paskelbė kelionių draudimą užsieniečiams iš Europos. Šiuo metu į JAV negali patekti piliečiai iš Šengeno zonos, Didžiosios Britanijos ir Airijos.

Paskeldamas apie kelionių draudimą, D. Trumpas kovą sakė, kad ši priemonė galios 30 dienų. Balandžio viduryje jis sakė: priemonė lieka galioti, kol koronaviruso smarkiai paveiktoms šalims Europoje eisis geriau. Ir Baltųjų rūmų atstovė Kayleigh McEnany praėjusią savaitę pareiškė, kad kol kas nėra datos, kada bus atšauktas kelionių iš Europos draudimas.

Dėl viruso plitimo D. Trumpas griežtą kelionių draudimą paskelbė ir užsieniečiams iš Kinijos, o pastaruoju metu suvaržymus įvedė ir brazilams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nelabai kas ir verziasi, nebent arabai, nors jie ne europieciai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių