D. Trumpas paragino afganistaniečius „pasinaudoti taikos galimybe“

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, į taikos sutarties su Talibanu pasirašymą Dohoje pasiuntęs aukšto rango pareigūną Mike'ą Pompeo, penktadienį paragino Afganistano gyventojus pasinaudoti kitokios ateities galimybe.

„Netrukus, pagal mano nurodymus, valstybės sekretorius Mike'as Pompeo taps sutarties su Talibanu pasirašymo liudininku, o gynybos sekretorius Markas Esperis paskelbs bendrą pranešimą kartu su Afganistano vyriausybe“, – pranešime sakė D. Trumpas.

„Jei Talibanas ir Afganistano vyriausybė paisys įsipareigojimų, bus nutiestas tvirtas kelias užbaigti karą Afganistane ir sugrąžinti mūsų karius namo“, – pridūrė prezidentas.

Jis sakė, kad Dohoje pasirašomi įsipareigojimai ir bendras M. Esperio bei Afganistano vyriausybės pranešimas yra „svarbus žingsnis ilgalaikės taikos link“, išlaisvinsiančios afganistaniečius iš „Al Qaeda“ ir Islamo valstybės (IS) gniaužtų.

Nepaisant to, D. Trumpas pareiškė, kad „viskas galiausiai priklausys nuo Afganistano žmonių, nuspręsiančių dėl savo ateities“.

„Todėl raginame Afganistano žmones pasinaudoti taikos ir naujos ateities galimybe savo šaliai“, – teigė D. Trumpas.

Šeštadienį pasirašius taikos sutartį, po daugiau nei 18 metų karinio buvimo tūkstančiai JAV karių paliks Afganistaną, mainais už įvairius Talibano saugumo įsipareigojimus ir pažadą vesti derybas su Kabulo vyriausybe.


Šiame straipsnyje: talibanasJAVDonaldas Trumpas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių