D. Trumpas pareiškė blokuosiantis bet kokį „TikTok“ sandorį

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pareiškė, kad JAV bendrovėms turi būti suteikta visiška „TikTok“ kontrolė, antraip jis nepritars programėlės įsigijimo iš Kinijos bendrovės „ByteDance“ sandoriui, kurį rengia įmonės „Oracle“ ir „Walmart“.

Programinės įrangos bendrovė „Oracle“ ir mažmeninės prekybos milžinė „Walmart“ sudarė susitarimą įsigyti 20 proc. akcijų paketą naujoje „TikTok“ bendrovėje, kuri būtų įkurta atskirai nuo „ByteDance“.

„Jei sužinosime, kad jiems nebus suteikta visiška kontrolė, sandoriui nepritarsime“, – D. Trumpas pirmadienį sakė laidoje „Fox and Friends“. Jis taip pat pridūrė, kad „saugumo rizika turi prilygti nuliui“.

Priešinimasis programėlei „TikTok“ ir vertimas ją parduoti JAV bendrovei prasidėjo tuomet, kai Baltieji rūmai ėmė argumentuoti, kad socialinių tinklų programėlėje vartotojų duomenys yra nesaugūs ir juos netinkamai gali panaudoti Kinijos vyriausybė.

Kol kas nėra aišku, ar naujuoju sandoriu būtų įtvirtinamas visiškas Kinijos vaidmens eliminavimas.

D. Trumpas transliuotojui „Fox“ sakė, kad naujoji bendrovė būtų įkurta Teksaso valstijoje ir sukurtų 25 tūkst. darbo vietų.

Baltieji rūmai „TikTok“ veiklą pagrasino apriboti rugpjūtį, prezidentui paskelbus dekretą, kuriame programėlei buvo iškeltas ultimatumas – arba ji uždraudžiama, arba ją leidžiama nusipirkti JAV bendrovėms.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių