D. Trumpas pristatė sveikatos apsaugos reformos planą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pristatė preliminarius sveikatos apsaugos reformos planus, apie kuriuos kalba jau daugelį mėnesių. Jis nepateikė konkrečių punktų, kaip būtų galima įgyvendinti reformą.

Svarbiausias JAV sveikatos apsaugos klausimas debatuose – ar įmanoma gauti sveikatos draudimą net ir su jau esančiomis sveikatos problemomis.

Prezidento Baracko Obamos kadencijos metu tai tapo įstatymu, tačiau D. Trumpo vyriausybė siekia atšaukti visą „Obamacare“ reformų paketą.

Po Aukščiausiojo Teismo teisėjos Ruth Bader Ginsburg mirties atsirado daugiau tikimybės, kad toks nutarimas bus priimtas.

D. Trumpas dabar pasirašė raštą, kuriame teigiama, jog garantijos žmonėms su ankstesnėmis ligomis bus valdžios vykdomos politikos dalis. Tačiau jis nepatikslino, kaip tai įgyvendins, atšaukęs „Obamacare“ reformų paketą.

D. Trumpas patikino netvirtinsiąs jokių įstatymų, kuriuose nėra užtikrinamos garantijos žmonėms su jau turimomis ligomis.

Prezidentas teigė, kad B. Obamos reformos užtikrina per mažai garantijų žmonėms.

D. Trumpas taip pat paskelbė, kad per ateinančias savaites 33 mln. žmonių, apdraustų pagal valstybės „Medicare“ programą, bus išsiųsti 200 dolerių vertės čekiai, kuriais jie galės pasinaudoti, pirkdami vaistus. „Medicare“ programoje dalyvauja daugiausia vyresnio amžiaus žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fita

Fita portretas
Juokdarys,kai Rusijos prezidentas per KALBĄ OON pasakė apie visą tai tai tam parūpo pamegdziot o paskui sakys kad tipo jis sakė ot prajuokino
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių