D. Trumpas spaudžia „Facebook“ atkurti jo paskyrą

Buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ragina socialinį tinklą „Facebook“ atkurti jo paskyrą praėjus dvejiems metams po to, kai ji buvo deaktyvuota, trečiadienį pranešė jo padėjėjai, jam ruošiantis trečiai prezidentinei kampanijai.

Socialinių tinklų milžinė užblokavo D. Trumpo paskyrą kitą dieną po 2021 metų sausio 6 dienos sukilimo, kai jo šalininkų minia šturmuodama JAV Kapitolijų Vašingtone bandė sustabdyti jo pralaimėjimo rinkimuose Joe Bidenui (Džo Baidenui) patvirtinimą.

Buvusi realybės šou žvaigždė ištisas savaites melagingai tvirtino, kad prezidento rinkimai iš jo buvo „pavogti“, o vėliau jam buvo paskelbta apkalta už riaušių kurstymą.

D. Trumpo advokatas Scottas Gastas (Skotas Gastas) laiške „Facebook“ patronuojančiajai bendrovei „Meta“, kurį gavo naujienų agentūra AFP, teigė, kad paskyros užblokavimas „smarkiai iškraipė ir slopino viešąjį diskursą“.

Jis paprašė surengti susitikimą, kad aptartų D. Trumpo „skubų sugrąžinimą į platformą“, kurioje jis turėjo 34 mln. sekėjų. Jis sakė, kad D. Trumpo, kaip pagrindinio pretendento į respublikonų kandidatus 2024 metų rinkimams, statusas pateisina užblokavimo nutraukimą.

„Taip pat manome, kad tolesnis draudimas iš esmės reikštų... sąmoningas privačios bendrovės pastangas nutildyti D. Trumpo politinį balsą“, – rašė S. Gastas.

Gruodį vienas JAV Kongreso komitetas rekomendavo patraukti D. Trumpą baudžiamojon atsakomybėn už jo vaidmenį Kapitolijaus užpuolime.

Po riaušių buvo užblokuota ir 88 mln. sekėjų turinti jo platformos „Twitter“ paskyra, todėl 76 metų respublikonas buvo priverstas bendrauti per savo platformą „Truth Social“, kurioje jis turi mažiau nei 5 mln. sekėjų.

Kalifornijoje įsikūręs „Facebook“ buvo sakęs, kad peržiūrės D. Trumpo užblokavimą sausio 7 dieną, praėjus dvejiems metams nuo paskyros deaktyvavimo.

„Artimiausiomis savaitėmis paskelbsime sprendimą pagal mūsų nustatytą procesą“, – trečiadienį AFP sakė bendrovė.

Šokiruojanti D. Trumpo pergalė 2016 metais iš dalies buvo nulemta jo socialinių tinklų ir didžiulio pasiektų žmonių skaičiaus skaitmeninėje erdvėje.

Naujasis „Twitter“ savininkas Elonas Muskas (Ilonas Maskas) atkūrė D. Trumpo paskyrą lapkritį, praėjus kelioms dienoms po to, kai magnatas pranešė apie savo sprendimą vėl siekti Baltųjų rūmų šeimininko kėdės. Jis dar nėra paskelbęs nė vieno įrašo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių