D. Trumpas sulaukė A. Schwarzeneggerio raginimo

  • Teksto dydis:

Buvęs Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) antradienį paragino JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) prisijungti prie atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo iniciatyvos.

„Mes prašome prisijungti prie mūsų visus, kurie tam priešinasi, nes sėkmė jiems atrodo neatsiejama nuo iškastinio kuro, taip pat ir jus, prezidente Trumpai“, – kalbėjo A. Schwarzeneggeris Austrijos pasaulio viršūnių susitikime dėl klimato kaitos, kuris vyksta Vienoje. Jo žodžius palydėjo audringi susirinkusiųjų plojimai.

Šiame susitikime, kurį organizavo nevyriausybinė organizacija R20, dalyvauja pasaulio verslo ir politikos lyderiai, įskaitant JT generalinį sekretorių Antonio Guterresą (Antoniju Guterišą), taip pat klimato kaitos ekspertai ir aktyvistai.

2017 metų birželį D. Trumpui pasitraukus iš Paryžiaus klimato sutarties, kuria siekiama užtikrinti, kad klimatas atšiltų „gerokai mažiau“ kaip dviem laipsniais Celsijaus, palyginus su laikotarpiu iki pramonės revoliucijos, jo administracija ėmėsi pastangų skatinti iškastinio kuro technologijų plėtrą.

„Sakėte, kad tapęs prezidentu norite iškovoti tiek pergalių, kad Amerikos žmonėms iki kaulo įgristų laimėti. Ką gi, jeigu jūs tikrai to norite, tada prisijunkite prie mūsų, nes tada tikrai turėsite daug pergalių“, – tęsė A. Schwarzeneggeris.

Jis taip pat paragino imtis drastiškų priemonių oro taršai sumažinti, sakydamas, kad dėl jos kasmet miršta devyni milijonai žmonių.

Dar A. Schwarzeneggeris atkreipė dėmesį į būtinybę propaguoti atsinaujinančios energijos išteklių naudojimą ir gyrė šalis bei verslus, kurie jau ėmėsi veiksmų šioje srityje.

Kiek anksčiau į susirinkusiuosius kreipėsi Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas). Jo pasirodymą nutraukė į sceną įsiveržusi protestuotoja, norėjusi atkreipti dėmesį į Austrijos vyriausybės „tuščius žodžius“ kovojant su klimato kaita.

S. Kurzas leido protestuotojai padaryti savo pareiškimą, o paskui perėmė iš jos mikrofoną ir tęsė savo kalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių