D. Trumpas vėl kritikuoja JAV sąjungininkes dėl nepakankamų išlaidų gynybai

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį išreiškė nepasitenkinimą tuo, kad Vašingtonui ir toliau tenka per daug finansiškai prisidėti prie sąjungininkų gynybos stiprinimo.

„Tik ką sugrįžau iš Prancūzijos, kur daugiausia lankiausi įvairiuose renginiuose kartu su kitais pasaulio lyderiais. Visada sunku pradėti kalbėti apie tai, kad su JAV būtina elgtis teisingai, nors (su šalimi) taip nesielgiama nei karinėje, nei gynybos srityje. Mes atiduodame milžiniškas sumas kitų šalių karinės gynybos užtikrinimui“, – parašė D. Trumpas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasak JAV lyderio, „kalbama apie milijardus dolerių“.

„Aš jiems (kitų šalių lyderiams) pasakiau, kad tokia padėtis negali tęstis: tai yra ir visada buvo absurdiška ir nesąžininga JAV atžvilgiu“, – pabrėžė D. Trumpas.

„Kitų šalių gynybai išleidžiamos milžiniškos sumos, o JAV negauna nieko, išskyrus užsienio prekybos deficitą ir nuotolius. Atėjo laikas, kad visos šios turtingos šalys arba pradėtų mokėti JAV už rimtą karinę gynybą, arba gintųsi pačios. Ir prekyba turi būti laisva ir teisinga“, – teigė JAV vadovas.

Praėjusią savaitę Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pareiškė, kad Europai reikia savo kariuomenės, kuri sumažintų žemyno priklausomybę nuo Vašingtono gynybos srityje.

Savo ruožtu D. Trumpas sukritikavo E. Macrono pasiūlymą.

„Tai yra labai apmaudu. Galbūt Europai iš pradžių vertėtų sumokėti savo dalį įnašo į NATO, kurią iš esmės finansuoja JAV?“ – parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

JAV prezidentas anksčiau ne kartą kritikavo NATO partneres dėl nepakankamo indėlio į bendrąją gynybą. JAV lyderio iniciatyva praėjusiais metasi NATO narės susitarė pradėti kurti nacionalinius investavimo į gynybą planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aberdeen County

Aberdeen County portretas
Žiopliukė su vardu . . . nesigaudo .Europiečiai kaip tik per mažai rūpinasi savo armijų finansavimu . Pagrindinės išlaidos yra ant JAV biudžeto .

si

si portretas
statytine ne vatniku o mosad marionete geriau rupinasi /savo/ amerika kuri priklause nuo amziu indenams o siandie zydu bankai su masonais ir nori valdyt planeta kaip ir rusai bet tarp ju stovi kinai ir nieko nelieka o rupintis savim tuo labiau kad tai kita zemes pusrutulio dalis o /savo/ namuose pilietinis chaosas ir tarpusavio neapykanta artimam....

...

... portretas
Gryna tiesa: "Praėjusią savaitę Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pareiškė, kad Europai reikia savo kariuomenės, kuri sumažintų žemyno priklausomybę nuo Vašingtono gynybos srityje" - kodėl mes turėtume JAV armiją finansuot?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių