D. Trumpas žada „tūkstantį kartų didesnį“ atsaką į bet kokią Irano ataką

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį pažadėjo į bet kokią Irano ataką pateikti „tūkstantį kartų didesnį“ atsaką, pasirodžius pranešimams, kad Teheranas planuoja keršyti už įtakingo generolo Qasemo Soleimani (Kasemo Soleimanio) nužudymą sausio mėnesį.

JAV žiniasklaidos pranešime remiantis neįvardytais pareigūnais buvo teigiama, kad Iranas planavo prieš lapkritį įvyksiančius JAV prezidento rinkimus nužudyti amerikiečių ambasadorę Pietų Afrikos Respublikoje.

„Kaip sakoma spaudos pranešimuose, Iranas gali planuoti nužudymą ar kitą ataką prieš Jungtines Valstijas, keršydamas už teroristų lyderio Soleimani nužudymą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas.

„Į bet kokią bet kokios formos Irano ataką prieš Jungtines Valstijas bus atsakyta ataka prieš Iraną, kuri bus tūkstantį kartų didesnė!“ – pareiškė jis.

Vašingtono ir Teherano santykiai yra įtempti nuo pat 1979-ųjų Irano revoliucijos. Įtampa labai padidėjo D. Trumpui 2018 metų gegužę vienašališkai pasitraukus iš svarbios tarptautinės sutarties su Iranu dėl jo branduolinės programos.

Iranas gali planuoti nužudymą ar kitą ataką prieš Jungtines Valstijas, keršydamas už teroristų lyderio Soleimani nužudymą.

Vašingtonas spaudžia tarptautinę bendriją pratęsti ginklų embargą Iranui, turintį palaipsniui pasibaigti nuo spalio, ir sugrąžinti Islamo Respublikai Jungtinių Tautų sankcijas.

Generolas Q. Soleimani, vadovavęs Irano Revoliucinės gvardijos elitinėms Kudso (Jeruzalės) pajėgoms, atsakingoms už Teherano operacijas užsienyje, buvo nukautas sausio mėnesį per JAV bepiločio orlaivio smūgį Bagdade. 

Valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) pirmadienį atsisakė tiesiogiai komentuoti pranešimus apie grėsmę JAV ambasadorei PAR Lanai Marks, artimai D. Trumpo sąjungininkei.

Tačiau televizijai „Fox“ M. Pompeo sakė, kad Iranas „žudė žmones Europoje ir kitose pasaulio dalyse“.

„Mes šiuos... įtarimus vertiname rimtai“, – pridūrė jis.

Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas pirmadienį sakė, kad minėtas pranešimas apie nužudymo sąmokslą yra nepagrįstas, ir pridūrė, kad tai „pasikartojančių supuvusių metodų kurti Iranui priešišką atmosferą tarptautinėje scenoje“ dalis.

Irano karinis jūrų laivynas praėjusią savaitę paskelbė nuvijęs amerikiečių orlaivius, skridusius arti rajono, kur netoli Hormūzo sąsiaurio vyko karinės pratybos. Pasak kariškių, tris JAV orlaivius, įskridusius į Irano oro gynybos identifikavimo zoną, pastebėjo šalies oro pajėgų radiolokatoriai.


Šiame straipsnyje: Donaldas TrumpasIranasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Kuo greičiau jis tai padarys tuo greičiau amerikosai išnyks ,pirmyn,o šiaip Rusija neleis to padaryti,bet gal ji to laukia kad jankiams galą padaryti

Demokratija

Demokratija portretas
Bombarduotįir žūdytį galime tiktai MES.

Hahaha

Hahaha portretas
Ką jis gali grasinti Iranui jis grasino ir šiaurės Korėjos liaudžiai ,gaus jis per ausis nuo Irano ir šiaip tam trumpui ir neleis Rusija kelti bangų reiškia nužudymu kalta Ameriką nes bijo atsako
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių