Pereiti į pagrindinį turinį

D. Trumpo bendražygis: labai pagalvočiau, ar ginti NATO šalis

2016-07-22 07:01
BNS inf.

Buvęs JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Newtas Gingrichas (Niutas Gingričas), svarbus respublikonų kandidato į prezidentus Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkas, ketvirtadienį gynė jo neseniai išsakytą pareiškimą, kad Amerika iškeltų kai kurių išlygų, vykdydama savo įsipareigojimus NATO.

Newtas Gingrichas
Newtas Gingrichas / Scanpix nuotr.

NATO „šalys turėtų nerimauti dėl mūsų įsipareigojimo“ jas ginti, N. Gingrichas sakė duodamas interviu televizijai CBS.

„Jos turėtų nerimauti dėl mūsų įsipareigojimo bet kokiomis aplinkybėmis. Kiekvienas prezidentas sakydavo, kad NATO šalys nemoka sąžiningos dalies“, rūpindamosi savo kolektyvine gynyba, pridūrė politikas.

Kalbėdamas apie bloko nares, kurios neįneša „sąžiningo indėlio“, N. Gingrichas sakė, kad jos yra „silpnumo, o ne stiprybės šaltinis“.

Kai buvo spaudžiamas atsakyti, ar D. Trumpas ir JAV ateitų į pagalbą tokioms šalims kaip Estija, jeigu ši taptų Rusijos invazijos taikiniu, N. Gingrichas sakė, kad jis irgi „labai giliai apie tai pagalvotų“.

„Estija yra Sankt Peterburgo priemiesčiuose. Rusai nebūtinai peržengtų sieną karinėmis priemonėmis. Rusai būtų linkę pasielgti taip, kaip jie elgėsi Ukrainoje, – aiškino jis. – Nesu tikras, ar rizikuočiau branduoliniu karu dėl kažkokios vietos, kuri yra Sankt Peterburgo priemiestis. Manau, mes turėtume pagalvoti, ką visa tai reiškia.“

Kai buvo paklaustas, ar mano, kad D. Trumpas ketina nutraukti NATO sutartį, N. Gingrichas sakė galvojantis, kad respublikonų kandidatas nori „labai rimto pokalbio apie tai, kad mes esame žmonės, kurie gina žmones, nenorinčius ginti savęs“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų