D. Trumpo gydytojas paneigė gandus apie tariamas prezidento sveikatos problemas

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo), kuriam praėjusį savaitgalį keliais mėnesiais anksčiau nei planuota buvo atliktas medicininis patikrinimas, gydytojas pirmadienį paneigė pranešimus, kad JAV prezidentas neseniai jautė skausmus krūtinėje.

73 metų D. Trumpas šeštadienį Vašingtono priemiestyje esančiame Walterio Reedo (Volterio Rido) nacionaliniame karo medicinos centre praleido kiek daugiau nei valandą. Buvo atlikti „laboratoriniai tyrimai“, surengtos „apžiūros ir aptarimai“, sakoma D. Trumpo gydytojo Seano Conley (Šono Konlio) pareiškime, kurį paskelbė Baltieji rūmai.

„Priešingai kai kurioms spėlionėms, prezidentas nebuvo pajutęs jokių krūtinės skausmų, jis taip pat nebuvo vertinamas ar gydomas dėl kokių nors skubių ar ūmių problemų“, – nurodė S. Conley.

„Konkrečiai, jam nebuvo atlikti jokie specializuoti širdies ar neurologiniai vertinimai“, – pažymėjo gydytojas.

Kai kuriuose pranešimuose iš Vašingtono buvo sakoma, kad ši D. Trumpo sveikatos patikra buvo neplanuota ir kad ją teko atlikti D. Trumpui pajutus diskomfortą krūtinėje.

„Dėl planavimo neaiškumų apie šią išvyką nebuvo skelbiama“, – sakė S. Conley ir pridūrė, kad patikra buvo „eilinė, planuota“.

Pareiškime yra detalių apie prezidento cholesterolio tyrimą ir sakoma, kad po patikros D. Trumpas pasikalbėjo su toje ligoninėje operuoto vieno kario šeima ir ligoninės darbuotojais.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Stephanie Grisham (Stefani Grišam) šeštadienį sakė, jog D. Trumpas pasinaudojo „laisvu savaitgaliu Vašingtone“, kad atliktų dalį metinės sveikatos patikros procedūrų prieš „labai intensyvius 2020 metus“, kai jo laukia sunki kova už perrinkimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių