D. Trumpo štabas atsisakė daugumos Pensilvanijoje pateikto ieškinio reikalavimų

JAV prezidento Donaldo Trumpo rinkimų štabas atsisakė daugumos reikalavimų, išdėstytų ieškinyje, kuriuo siekiama užginčyti prezidento rinkimų rezultatus Pensilvanijoje, pirmadienį pranešė amerikiečių žiniasklaida.

Pataisytame federaliniam teismui pateiktame ieškinyje D. Trumpo štabas nebeteigia, kad stebėtojams buvo trukdoma stebėti paštu išsiųstų balsalapių skaičiavimą Filadelfijoje ir Pitsberge.

Anksčiau D. Trumpo štabas tvirtino, kad Filadelfijos rinkimų komisijos atstovai neleido Respublikonų partijos stebėtojams dalyvauti skaičiavimo procese.

Naujoje redakcijoje teigiama, jog demokratų apylinkės pažeidė valstijos įstatymus, nes leido rinkėjams taisyti klaidas paštu išsiųstuose balsalapiuose.

Pareigūnų duomenimis, ieškinys yra susijęs su nedideliu balsavimo biuletenių skaičiumi, negalinčiu pakeisti bendro balsavimo rezultato valstijoje.

D. Trumpo komanda mėgina užblokuoti sprendimą pripažinti demokratų kandidato į prezidentus Joe Bideno pergalę Pensilvanijoje, deleguojančioje 20 rinkikų.

Dabartinis prezidentas kaltina Demokratų partiją sukčiavimu ir nepripažįsta savo pralaimėjimo, tvirtindamas, kad iš jo buvo „pavogta“ pergalė. D. Trumpo advokatai pateikė virtinę ieškinių, kuriais reikalaujama peržiūrėti balsavimo rezultatus keliose svarbiose valstijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių