Dalai Lama „smarkiai gailisi“ dėl savo komentarų apie moteris

  • Teksto dydis:

Dalai Lama „smarkiai gailisi“ dėl savo komentarų apie moteris, neseniai nuskambėjusių interviu britų visuomeniniam transliuotojui BBC, sakoma antradienį paskelbtame tibetiečių dvasinio lyderio biuro pareiškime.

„Atsakydamas į klausimą, ar jo reinkarnacija galėtų būti moteris, ir leisdamas suprasti, kad jeigu taip būtų, ji turėtų būti patraukli, Jo Šventenybė tikrai nenorėjo įžeisti“, – sakoma pareiškime.

„Jis smarkiai gailisi, kad žmones užgavo jo žodžiai, ir jų nuoširdžiai atsiprašo“, – nurodoma jame.

Indijos šiauriniame Dharamšalos mieste tremtyje gyvenančio Nobelio taikos laureato interviu per BBC buvo parodytas praėjusią savaitę.

„Jeigu ateitų moteris Dalai Lama, ji turėtų būti patrauklesnė, – kalbėjo jis interviu. – Jeigu Dalai Lama būtų moteris, oi, oi... žmonės, manau, norėtų jos nematyti, jos veido“, – kalbėjo jis.

Šis komentaras sukėlė audringas diskusijas socialiniuose tinkluose visame pasaulyje.

„Jo šventenybė vienuolis, dabar įpusėjęs devintą dešimtį, gerai supranta prieštaravimus tarp materialaus, globalizuoto pasaulio, su kuriuo susiduria keliaudamas, ir sudėtingų, labiau izoteriškų reinkarnacijos idėjų, esančių Tibeto budistų tradicijų centre“, – sakoma pareiškime.

„Tačiau kartais nutinka, kad spontaniški pasisakymai, galintys būti juokingi vienos kultūros kontekste, netenka humoro, kai yra išverčiami ir perkeliami į kitą. Jis apgailestauja, jeigu ką nors įžeidė“, – tęsiama jame.

„Visą savo ilgą gyvenimą Jo Šventenybė pasisako prieš moterų nuasmeninimą, palaiko moteris ir jų teises ir džiaugiasi augančiu tarptautiniu sutarimu dėl lyčių lygybės ir pagarbos moterims“, – priduriama pareiškime.


Šiame straipsnyje: Dalai Lamamoteryskomentarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
NeduokDie tas GYVATES pajudint, ne šiaip sau moterims netapt popiežiais!

kauniete

kauniete portretas
protingas ,puikiai atrodantis,pasishventes savo tautai..deja [nors atrodo sveikas,bet labai gaila ,kad....iskeliaus ne savo zemeleje.

matomai kada mintis sake ---buvo pasistojes ,

matomai  kada  mintis  sake ---buvo  pasistojes , portretas
dabar nulinko --atgailaut pradejo..[ o gal atvirksciai]---kada ,,kietas,,, sirdis minksta,, kada ,,,minkstas,,, sirdis kieta......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių