Danija uždraus megzti naujus santykius iki gyvos galvos įkalintiems asmenims

Danijoje kaliniams, atliekantiems bausmę iki gyvos galvos, nebus leidžiama užmegzti naujų romantiškų santykių, siekiant išvengti nusikaltėlių „garbintojų“, trečiadienį pranešė Teisingumo ministerija.

„Pastaraisiais metais matėme pasibaisėtinų pavyzdžių, kai bjaurius nusikaltimus įvykdę nusikaltėliai užmegzdavo ryšį su jaunais žmonėmis, kad pelnytų jų užuojautą ir dėmesį“, – sakoma teisingumo ministro Nicko Haekkerupo (Niko Hekerupo) pareiškime.

„Tai, žinoma, reikia sustabdyti“, – pridūrė jis.

Draudimas užmegzti naujus santykius bus taikomas tik pirmuosius 10 laisvės atėmimo bausmės metų. Nuteistieji galės palaikyti ryšius paštu arba telefonu tik su tais žmonėmis, su kuriais artimai bendravo iki suėmimo.

Neseniai viena jauna moteris atskleidė, kad būdama 17-os ji įsimylėjo už žurnalistės nužudymą 2017 metais savo gamybos povandeniniame laive nuteistą danų išradėją Peterį Madseną (Pėterį Madseną).

„Nuteistiesiems iki gyvos galvos... neturi būti leidžiama naudotis mūsų kalėjimais kaip pasimatymų centrais arba žiniasklaidos platformomis tam, kad girtųsi apie savo nusikaltimus“, – sakė ministras.

Šešių punktų įstatymo projekte taip pat numatyta neleisti griežtomis įkalinimo bausmės nubaustiems kaliniams laisvai rašyti apie savo nusikaltimus socialiniuose tinkluose arba aptarinėti juos tinklalaidėse.

Projekte numatyta, kad neatlikęs 10 metų bausmės kalinys negalės laikinai išeiti iš kalėjimo. Iki šiol numatytas terminas buvo 2–4 metai.

Šiam įstatymo projektui jau pritarė dešinioji opozicija. Manoma, kad įstatymas bus priimtas vėliau šį rudenį ir įsigalios nuo 2022 metų sausio 1 dienos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
O gal reikia leisti,vyrai uždaryti ,švarus, pajėgūs ir Alkani, tai ne senis sukrešes laisvėje o dar ir su pirštinėm taip rašo ,impotentas.Pagalvokite....

Pil.

Pil. portretas
Teisingai, jam leisti pažintys du nuteistų iki gyvos galvos. Bet bobos durnos nėra kuo stebėtis ,jaunos, i anukes,dukras tinkančios eina su i senelius , tėvus tinkančius. Su sukrešusiais,susmirdusiais seniais.Sakyčiau turtingi, bet pažįstu visai ubaga,invalidumą turinti ,impotentas ir tas geras.Mačiau su chigieninem pirštinėm iš parduotuvių tomis vaikšto ,tai gal rankos atsoja vyriškumą.Iki kokio lygio davažiavo pasaulis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių