Danijos karo lėktuvai nutūpė Estijoje

  • Teksto dydis:

Estijoje trečiadienį nusileido keturi Danijos naikintuvai „F-16“ – tai pirmieji NATO lėktuvai, kurie bus dislokuoti šioje buvusioje Sovietų Sąjungos respublikoje.

Naikintuvai ir juos prižiūrinti 60 specialistų komanda atvyko į Emario karinių oro pajėgų bazę Estijos vakarinėje šalies dalyje.

Naujienų agentūra „The Associated Press“ pabrėžia, jog Emaris nuo šiandien tampa antrąja Baltijos šalyse NATO karinių oro pajėgų baze, Aljansui stiprinant oro erdvės patruliavimo misiją krizės Ukrainoje laikotarpiu.

„Jūsų atvykimas į Estiją ir Emario bazės atidarymas reguliariems NATO skrydžiams didina mūsų regiono saugumą“, – pareiškė Estijos ministras pirmininkas Taavi Roivas (Tavis Reivas) sutikimo ceremonijoje.

„Tačiau Estijos ir Europos saugumo stiprinimas dar nėra baigtas. Mes siekiame, kad mūsų NATO sąjungininkai liktų Estijoje visam laikui“, – kalbėjo jis.

Iki šiol vienintelė Aljanso aviacijos bazė buvo Šiauliuose, šiaurinėje Lietuvos dalyje, priminė Estijos gynybos pajėgų atstovas Rolandas Murofas.

Pirmadienį į Estiją taip pat atvyko maždaug 150 JAV karių, priklausančių 600 karių kontingentui, kurį Vašingtonas atsiuntė Lenkijai ir Baltijos šalims nuraminti.

Į Lietuvą šią savaitę buvo atsiųsti keturi britų naikintuvai „Typhoon“ ir keturi Lenkijos naikintuvai Mig-29. Prancūzija atsiuntė keturis naikintuvus „Rafale“ į Lenkiją.

Sovietų Sąjunga penkis dešimtmečius buvo okupavusi Estiją, Latviją



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
galėjot foto ir kokio AN-2 įdėti, juk kaip visuomet - koks skirtumas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių