Danijos premjerė pagaliau susituokė

Danijos premjerei Mette Frederiksen (Metei Frederiksen) pagaliau pavyko surengti savo vestuves, kurios dėl intensyvių pirmųjų jos darbo šiame poste metų, įskaitant koronaviruso pandemiją, buvo atidėtos tris kartus.

Danų žiniasklaida pranešė, kad 42 metų M. Frederiksen trečiadienį viduramžius menančioje Maglebiu bažnyčioje Miono saloje Danijos pietryčiuose ištekėjo už 55 metų kino kūrėjo ir fotografo Bo Tengbergo.

M. Frederiksen savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė nuotrauką iš vestuvių, pripiešė širdelę ir prirašė vieną žodį: „Taip.“ Nuotraukoje matyti iš bažnyčios išeinantys besišypsantys jaunavedžiai.

Danų bulvarinis leidinys „Ekstra Bladet“ jungtuves pavadino „slaptomis vestuvėmis“, kuriose dalyvavo maža kviestinių svečių grupelė, įskaitant buvusį Danijos premjerą Poulį Nyrupą Rasmusseną (Poulį Niurupą Rasmuseną).

2019 metų birželio 27 dieną M. Frederiksen buvo prisaikdinta jauniausia premjere per Danijos istoriją. Ji yra antra moteris, užėmusi šį postą.

Pernai ji savo ir B. Tengbergo vestuves atidėjo dėl birželio 5-osios rinkimų, po kurių jos Socialdemokratų partija suformavo mažumos vyriausybę.

Vėliau vestuvių planus sulaukė COVID-19 pandemija, o praėjusį mėnesį M. Frederiksen paskelbė, kad turės jau trečią kartą pakeisti vestuvių datą – šį kartą dėl ES viršūnių susitikimo Briuselyje liepos 17–18 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė  portretas
Tillykke Mette!!!( sveikinu Mette.) Nuostabi vadovė, daniška Grybauskaitė.,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių