Pereiti į pagrindinį turinį

Dar 30 metų belangės

2008-12-05 09:00

Nauji faktai privertė Didžiosios Britanijos teismą peržiūrėti sukrečiančią maniako bylą. Iki gyvos galvos nuteistas Peteris Tobinas pripažintas kaltu ir dėl 15 metų mergaitės nužudymo.

1991 m. dingusios paauglės palaikai buvo rasti 62 metų P.Tobino sodyboje Kento grafystėje, maždaug už 800 km nuo nusikaltimo vietos. Vicky Hamilton maniakas nužudė ir išprievartavo, o kūną perpjovė per pusę. Jauną mergaitę žudikas sutiko atsitiktinai, kai ši važiavo namo iš savo sesers. V.Hamilton pasiklydo ir paklausė P.Tobino kelio. Jam nebuvo sunku įkalbėti ją sėsti į automobilį. Su šiais faktais supažindintas teismas prieš porą dienų skyrė maniakui dar 30 metų kalėjimo.

2007 m. už lenkų studentės Andżelikos Kluk išprievartavimą ir nužudymą iki gyvos galvos nuteistas P.Tobinas buvo žinomas teisėsaugai ir anksčiau. 1994 m. jis buvo nuteistas už priekabiavimą prie mažamečių mergaičių.

Šis P.Tobino biografijos faktas ir paskatino detektyvus iš naujo ištirti 16 metų senumo bylą. Policija išsiaiškino, kad tuo metu, kai dingo V.Hamilton, nuteistasis kaip tik gyveno šioje Didžiosios Britanijos dalyje. Rasti aukos kūną policijai padėjo radarai, kurie parodė, jog žemėje kažkas užkasta.

Netikėtas radinys paskatino detektyvus vėl atnaujinti kitų dingusių merginų bylas. Iš viso, kaip manoma, jo aukomis galėjo tapti 11 moterų ir mergaičių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų