Dar daugiau nemalonumų: D. Trumpo advokatas kviečiamas į apklausą dėl Ukrainos

JAV Senato Teismų komiteto pirmininkas Lindsey Grahamas (Lindsis Grejemas) antradienį pareiškė, kad yra pasirengęs pakviesti į apklausą prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) asmeninį advokatą Rudy Giuliani (Rudį Džiulianį).

„Suteikiu galimybę ponui Giuliani ateiti į Senato Teismų komitetą, kad informuotų komitetą apie savo būgštavimus“, – parašė senatorius socialiniame tinkle „Twitter“.

Posėdyje turėtų būti skiriama daugiausia dėmesio R. Giuliani deryboms, susijusioms su Ukraina ir jo bandymus išaiškinti korupcijos ženklus toje šalyje, skelbia amerikiečių žiniasklaida.

Iki šiol su Ukraina susijusius tyrimus vykdė tik demokratai, turintys daugumą Atstovų Rūmuose.

L. Grahamas paaiškino, kad priėmė tokį sprendimą R. Giuliani „ne kartą pareiškus gąsdinančių tvirtinimų apie korupciją Ukrainoje ir daugybę pažeidimų, susijusių su buvusio generalinio prokuroro Viktoro Šokino atleidimu“.

„Atsižvelgus į tai, kaip elgiasi Atstovų Rūmai, atėjo laikas Senatui pradėti tyrimą dėl korupcijos ir kitų nederamų veiksmų, susijusių su Ukraina“, – pareiškė senatorius, laikomas artimu D. Trumpo sąjungininku.

Vis dėlto savo žinutėse apie būsimą tyrimą L. Grahamas nepaminėjo buvusio JAV viceprezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo sūnaus.

Atstovų Rūmai praeito mėnesio pabaigoje pradėjo apkaltos tyrimą prieš D. Trumpą, paaiškėjus, kad prezidentas, liepą kalbėdamasis telefonu su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu, galimai spaudė jį pradėti tyrimą dėl J. Bideno ir jo sūnaus Hunterio (Hanterio), turėjusio šioje šalyje verslo reikalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių