Daugelyje šalių spaudimą patirianti „Huawei“ skaičiuoja kuklesnes pajamas

Per pirmuosius devynis šių metų mėnesius Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ pajamų augimas gerokai sulėtėjo, daugiausia dėl „intensyvaus spaudimo“ koronaviruso pandemijos laikotarpiu ir JAV bandymų nutraukti bendrovės prieigą prie puslaidininkių tiekimo grandinės.

„Huawei“ šių metų sausio–rugsėjo mėnesiais gavo 671,3 mlrd. juanių (apie 85,1 mlrd. eurų) pajamų. Tai yra 9,9 proc. daugiau nei pernai.

Tiesa, praeitais metais atitinkamai pajamų augimas siekė 24,4 proc. Šių metų 9 mėnesių laikotarpiu „Huawei“ pelno marža siekė 8 proc., o pernai – 8,7 proc.

Vašingtonas 1987 m. buvusio Liaudies išlaisvinimo armijos inžinieriaus Ren Zhengfei įkurtą „Huawei“ laiko šnipinėjimo grėsme iš Kinijos ir šiuo metu skatina sąjungininkus atsisakyti „Huawei“ įrangos bei bando nutraukti bendrovės prieigą prie pasaulio puslaidininkių atsargų.

„Pasauliui kovojant su COVID-19, „Huawei“ tiekimo grandinė susidūrė su intensyviu spaudimu, o gamyba ir veikla susidūrė su vis didesnėmis kliūtimis“, – sakoma „Huawei“ pranešime.

Bendrovė pažadėjo „padaryti viską, ką gali, kad rastų krizės sprendimus, išgyventų ir judėtų pirmyn“.


Šiame straipsnyje: Huaweipajamossankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių