Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiau kaip milijonas ES piliečių jau išsiėmė Žaliąjį pasą

2021-06-08 10:25

Daugiau kaip milijonas ES piliečių jau turi skaitmeninį COVID-19 pažymėjimą, dar vadinamą Žaliuoju pasu. Tai antradienį per Europos Parlamento plenarinį posėdį sakė ES teisingumo komisaras Didier‘as Reyndersas.

Scanpix nuotr.

Anot jo, pažymėjimas „leis ES piliečiams lengviau naudotis pagrindine savo teise į laisvą judėjimą“. Tai „praktiškas instrumentas“, kad vasarą būtų galima saugiai keliauti, sakė komisaras.

Liepos 1-ąją pradės veikti elektroninė COVID-19 pažymėjimų tikrinimo platforma. Be informacijos apie skiepus joje bus ir duomenys apie persirgtą infekciją ar atliktus testus. Šalys narės Žaliuosius pasus gali išduoti jau dabar. Tai jau daro devynios narės – Lietuva, Vokietija, Bulgarija, Danija, Graikija, Kroatija, Lenkija, Ispanija ir Čekija.

ES šalių ir EP derybininkai prieš dvi savaites galutinai susitarė dėl sertifikato su QR kodu. Sprendimas dar kartą turi būti formaliai patvirtintas. Europos Parlamentas dėl kompromiso balsuos antradienį, rezultatai bus paskelbti trečiadienį. Šalys narės susitarimą ketina pavirtinti savaitės gale.

Žaliąjį pasą turintiems keliautojams ES šalyse narėse nebus taikoma karantino ir testo prievolė, jei tai leis epidemiologinė padėtis. ES šalys nacionaliniu pagrindu gali pripažinti ir vakcinas, kurios ES dar nėra registruotos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų