Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiau kaip trečdalio Lenkijos namų ūkių finansinė padėtis šiemet suprastėjo

2013-12-04 10:02
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Daugiau kaip trečdalio – 40 proc. – Lenkijos namų ūkių finansinė padėtis šiemet suprastėjo, rodo draudimo ir finansinių paslaugų įmonės „Genworth“ užsakymu rinkos tyrimų įmonės „Ipsos MORI“ atlikta apklausa.

„Nors šalies ekonominė padėtis yra ganėtinai gera, iš vartotojų pasitikėjimo rodiklių to nematyti. Apklausa parodė, jog 40 proc. lenkų mano, kad jų finansinė padėtis yra prastesnė negu prieš metus, 24 proc. sako, kad jų padėtis pagerėjo, o 35 proc. nejaučia jokių pokyčių“, - rašoma apklausos ataskaitoje.

„<...> 2012 metų pabaigoje 93 proc. respondentų nesitikėjo, kad jų padėtis 2013 metais pagerės. <...> iš apklausos matyti, jog manančiųjų, kad jų finansinė padėtis 2013 metais nepagerėjo, yra 75 proc. – kiek mažiau, negu prognozuota.“

Apklausa taip pat parodė, kad 84 proc. lenkų dėl finansinių priežasčių atidėjo svarbius sprendimus. Beveik pusė – 44 proc. – atidėjo nekilnojamojo turto įsigijimą, o 37 proc. atidėjo kitus didelius pirkinius. Beveik trečdalis – 29 proc. – turėjo pradelstų paskolų arba skolų.

Rugsėjo pabaigoje atlikta apklausa taip pat parodė, kad 22 proc. namų ūkių nesugebėtų kas mėnesį sudurti galo su galu, jei šeimos maitintojas netektų savo darbo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų