Daugiau nei 51 tūkst. Latvijos piliečių turi antrąją pilietybę

  • Teksto dydis:

Latvijoje iš viso gyvena 51 123 asmenys, turintys dvigubą pilietybę, t. y. Latvijos ir vienos iš 129 valstybių, trečiadienį atsakingam Saeimos (parlamento) komitetui pranešė Pilietybės ir migracijos reikalų biuro (PMRB) atstovė Sanda Cielena.

Pagal įstatymus dviguba pilietybė leidžiama su 40 iš 129 šalių, o su likusiomis 89 šalimis ji neleidžiama, paaiškino S. Cielena.

Dauguma dvigubą pilietybę turinčių asmenų yra nurodę savo gyvenamąją vietą užsienyje, pabrėžė PMRB atstovė, pažymėdama, kad populiariausios šalys dvigubai pilietybei yra Jungtinė Karalystė, JAV, Izraelis ir Rusija.

S. Cielena atkreipė dėmesį į tai, kad pusė tokių asmenų – 26 568 – yra vaikai ir jaunuoliai. Vaikai iki 18 metų gali turėti dvigubą pilietybę su bet kuria šalimi, tačiau jaunuoliai, sulaukę pilnametystės, iki 25 metų turi pasirinkti, ar nori likti Latvijos piliečiais, ar pasirinkti neleistinos šalies pilietybę.

4 049 asmenys turi antrąją – Rusijos – pilietybę, o 509 asmenys – Baltarusijos. Dvigubą pilietybę su Izraeliu turi 5 383 asmenys, sakė S. Cielena, pažymėdama, kad Izraelio piliečiai dažniausiai yra užsienyje gyvenantys emigrantai.

Komiteto narius suglumino faktas, kad 1 474 jaunesnių nei 17 metų jaunuolių gyvenamoji vieta nurodyta Latvijoje, tačiau jie turi antrąją Rusijos pilietybę. PMRB atstovė paaiškino, kad tėvai dažnai leidžia savo vaikams patiems apsispręsti dėl pilietybės, kai jie sulaukia tam tikro amžiaus.

Parlamentarė Anna Rancane (Naujoji vienybė) paklausė, ar Latvijos pilietybės atėmimas susijęs tik su padarytais nusikaltimais. PMRB atstovė tai paneigė, paaiškindama, kad dažniausiai Latvijos pilietybė atimama dėl to, kad asmuo priėmė antrąją pilietybę tos šalies, su kuria negalima turėti dvigubos pilietybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
Kai lietuvoje priims daugiapilietybę, tai dauguma turės ir rusijos bei baltarusijos pilietybę. Tai džiaugsis ramanauskas...

faktas

faktas portretas
saunuoliai bet irgi kaip ir lietuvos pilieciai gyvena su baime kad atims ne tik antra bet ir gimtaja

Gugis

Gugis portretas
Kas turi antrą orkų pilietybę, skubiai deportuoti, o tai vašistai iš kacaplando atbėgs vaduoti. :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių