Dėl asmenukės su A. Merkel pabėgėlis padavė į teismą „Facebook“

  • Teksto dydis:

Vienas sirų pabėgėlis, kurio asmenukė su Vokietijos kanclere Angela Merkel buvo keliskart taip pakoreguota, kad jis buvo susietas su džihadistų smurtu, padavė socialinį tinklą „Facebook“ į teismą už šmeižikiškų netikrų naujienų skelbimą.

19-likos metų Anasas Modamani (Anasas Modamanis) sakė, kad JAV socialinių tinklų gigantas nesugebėjo išimti padirbtų nuotraukų ir pranešimų, kurie, be kita ko, neteisingai susiejo jį su mirtinomis džihadistų atakomis, pernai įvykdytomis Briuselyje ir Berlyne.

Jis prašo Vokietijos pietinio Viurcburgo miesto teismo priimti nutartį, kuria „Facebook Ireland Limited“, grupės dukterinė įmonė Europoje, būtų priversta išimti visus pranešimus, siejančius jį su terorizmu ar nusikaltimais.

Tarp jų yra ir neseniai paskelbtas pranešimas, kuriame klaidingai tvirtinama, kad A. Modamani buvo tarp grupės nepilnamečių nusikaltėlių, prieš Kalėdas bandžiusių Berlyne padegti vieną benamį asmenį, – šis atvejis sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą.

A. Monamani atstovauja vokiečių advokatas Chan-jo Jun (Čanas Džo Junas), kuris jau seniai kovoja su neapykantos skatinimu „Facebook“ tinkle.

Teisininkas teigia kad „Facebook“ turėtų paklusti Vokietijos įstatymams ir išimti nelegalų turinį. Pasak jo, netgi kompanijos bendruomenės standartai neapsaugo nuo šmeižikiškų ir įžeidžiančių pareiškimų.

„Norime užbaigti neapykantos kurstymą ir šmeižtą“, – žurnalistams sakė Chan-jo Jun po pirmojo posėdžio pirmadienį.

A. Modamani į Vokietiją atvyko 2015 metais, kartu su dešimtimis tūkstančių kitų sirų.

Tų metų rugsėjį, kai A. Merkel lankėsi pabėgėlių stovykloje Berlyne, jis pasidarė su ja dvi linksmas asmenukes, be to juos įamžino ir vienos naujienų agentūros fotografas.

Nuo to laiko tos nuotraukos buvo koreguojamos kompiuterinėmis programomis ir naudojamos įvairiuose kontekstuose daugybę kartų, dešiniojo sparno atstovams internete liejant savo pyktį dėl A. Merkel liberalios politikos pabėgėlių atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

doiciai

doiciai portretas
issigande jau is anksto biciuliuojasi su musulmonais ir tai ko gero 1 salis i kuria stengiasi isibrauti turku zvalgyba su pirmais savanoriais

Vladas

Vladas portretas
Man atrodo,kag Merkel po to prisiglaudimo,puse dienos vonioje mirko.

juodas

juodas portretas
visai prarado baimes jausma juodasikniai jau ir savo reikalavimus cia skelbia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių