Dėl „Brexit“ į Nyderlandus pernai persikėlė rekordinis skaičius britų bendrovių

2019 metais, artėjant „Brexit“, į Nyderlandus savo veiklą perkėlė dvigubai daugiau Jungtinės Karalystės (JK) įmonių, palyginti su 2018 m., skelbia Nyderlandų užsienio investicijų agentūra (NFIA).

NFIA teigimu, pernai 78 JK įmonės nusprendė atidaryti padalinius ar perkelti veiklą į Nyderlandus. Iš viso nuo „Brexit“ referendumo 2016 m. tokių įmonių skaičius siekia 140, praneša „Reuters“.

„Tendencija tokia – į Nyderlandus atvykstančių įmonių skaičius kasmet dvigubėja“, – teigė NFIA komisaras Jeroenas Nijlandas.

JK iš ES išstojo sausio 31 d. Iki šių metų pabaigos galioja pereinamasis laikotarpis, per kurį Londonas ir Briuselis turėtų susitarti dėl naujos laisvosios prekybos sutarties.

„Neapibrėžtumas išlieka, nes niekas nežino, kaip atrodys suderėta sutartis. Šis neapibrėžtumas verčia bendroves ieškoti kitų galimybių. Tokia tendencija nelėtėja“, – tvirtino J. Nijlandas.

NFIA paskelbė šiuo metu bendraujanti su 425 britų įmonėmis, kurios svarsto perkelti arba plėsti veiklą Nyderlanduose.

Agentūros teigimu, 140 į Nyderlandus po „Brexit“ persikėlusių bendrovių turėtų sukurti daugiau nei 4 200 darbo vietų, o jų investicijos šalyje sieks 375 mln. eurų. Į Nyderlandus daugiausia keliasi britų finansų, informacinių technologijų, žiniasklaidos, reklamos, gyvybės mokslų ir sveikatos sektorių įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
You very welcome to Brexit, cha, cha, cha...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių