Dėl koronaviruso Kinija atšauks muitus medicininei įrangai iš JAV

Šalyje siaučiant naujojo koronaviruso epidemijai, Kinija nuo kovo 2 d. atšauks visus prekybos karo metu įvestus muitus JAV medicininėms prekėms.

COVID-19 virusu Kinijoje užsikrėtė daugiau nei 72 tūkst. žmonių, infekcija pasiglemžė daugiau negu 1,8 tūkst. žmonių gyvybes.

Valstybės Tarybos muitų komisijos teigimu, atšaukiami muitai, be kita ko, medicininiams monitoriams, kraujo perpylimo įrangai ir kraujospūdžio matavimo priemonėms.

Pasak komisijos, šis žingsnis „padės patenkinti augančius Kinijos vartotojų poreikius“, o pati komisija esą laukia paraiškų dėl muitų atšaukimo iš Kinijos bendrovių.

Muitų išimtys bus taikomos tam tikrą laikotarpį, taip paremiant įmones, kurios nori „verslo sumetimais“ importuoti įrangą iš JAV, teigė vyriausybė.

Be medicininių prekių, į muitų išimčių sąrašą pateko ir maisto prekės, kaip šaldyta kiauliena, jautiena ir jūros gėrybės.

Pastaraisiais metais Kinijoje smarkiai išaugo kiaulienos kainos dėl afrikinio kiaulių maro protrūkio, kuris pražudė daugybę kiaulių visoje šalyje.

Kinija dėl koronaviruso protrūkio arba sausį pasirašytos prekybos sutarties su JAV jau anksčiau atšaukė dalį muitų amerikietiškoms prekėms.

Vasario pradžioje Pekinas pareiškė, kad importuojamoms iš Jungtinių Valstijų prekėms, kurios gali būti panaudotos kovoje su mirtinu koronavirusu, bus netaikomi muitai, įvesti prekybos karo metu.

Kiek daugiau nei prieš savaitę Pekinas taip pat paskelbė perpus mažinantis muitų tarifus 75 mlrd. dolerių vertės amerikietiškoms prekėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių