Dėl plintančio koronaviruso Slovakija uždarė penkias romų gyvenvietės

Slovakijos valdžia uždarė kelias romų gyvenvietes šalies rytuose po to, kai pranešta apie koronaviruso židinius jose, praneša „Reuters“.

Romų bendruomenės Europoje dažnai gyvena itin skurdžiai, jas kamuoja aukštas nedarbo lygis ir diskriminacija. Koronaviruso protrūkis romus padarė tik dar labiau pažeidžiamus.

Slovakijos premjeras Igoris Matovičius trečiadienį paskelbė, kad romų gyvenvietėse patvirtintas mažiausiai 31 užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Slovakijos valdžios institucijos pabrėžė užtikrinsiančios maisto tiekimą ir sveikatos priežiūrą gyvenvietėse, nepaisant apribojimų.

„Priemonės įsigaliojo vidurdienį. Jos taikomos penkioms vietovėms dviejuose kaimuose ir viename miestelyje“, – sakė regiono sveikatos apsaugos institucijos atstovė Renata Hudakova.

Slovakija balandžio 3 d. pradėjo masinį romų bendruomenių testavimą, kilus nerimui, kad prastos sąlygos gyvenvietėse gali paskatinti koronaviruso plitimą.

„Tai nėra priešiškas veiksmas. Mes norime apsaugoti žmones, kurie yra izoliuoti, ir tuos, su kuriais jie bendravo“, – žiniasklaidai sakė I. Matovičius.

Žmogaus teisių apsaugos grupės „People in Need“ vadovė Andrea Najvirtova teigė, kad skurdas romų gilėja dėl įvesto visuotinio karantino.

„Jie gyvena skurdžiai, daugelis neteko savo pajamų šaltinių, jų vaikai gaudavo nemokamą maitinimą mokyklose, kurios dabar uždarytos. Imantis priemonių būtina į tai atsižvelgti“, – sakė ji.

Slovakijoje patvirtinti 682 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir dvi mirtys nuo COVID-19.

Slovakija jau anksčiau uždraudė tarptautinius keleivinio transporto reisus, uždarė mokyklas ir daugumą įstaigų bei atšaukė visus viešuosius renginius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ne diskriminacija ,o savo tautieciu apsauga,,nuo laukinius,,juos reiktu aptverti spygliuota tvora,,vistiek naudos is tu zmoniu ----jokios ,tik ---problemos

#

# portretas
Vai, vai, kokie begėdžiai... Šimašius juos mielai į savo "atkatalintą" taborą prims pagal narkotikų prekeivių ir teroristų mainų programą tarp ES....

Kur čigonai \\\\\.../////

Kur čigonai  \\\\\...///// portretas
ten problemos.Kaip su Vilniaus taboro respublika ???????????????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių