Dėl programišių atakos nebeveikia Brazilijos sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapiai

Naktį į penktadienį dėl programišių atakos išėjo iš rikiuotės Brazilijos sveikatos apsaugos ministerijos informacinė sistema.

Tai pranešė televizijos kanalas „Globo“.

Iki 13 val. vietos laiku (18 val. Lietuvos laiku) dar nebuvo galima naudotis ministerijos tinklalapiu, taip pat informaciniais puslapiais su duomenimis apie sergamumą Covid-19 ir mirštamumą nuo jo, vakcinaciją nuo koronaviruso, taip pat skiepijimo sertifikatų sudarymo ir tikrinimo paslaugomis.

Kaip patikslino „Globo“, atsakomybę už kibernetinę ataką prisiėmė programišių grupuotė „Lapsus$ Group“, kuri paliko atitinkamą pranešimą ministerijos tinklalapyje. Vėliau šis pranešimas buvo pašalintas.

„Žala labai didelė. Tai nusikaltėliai, ir mes tikimės juos surasti ir kaip reikiant nubausti“, - sakė žurnalistams sveikatos apsaugos ministras Marcelo Queiroga. Anot jo, žinyba turi atsarginę iš tinklo dingusių duomenų kopiją. „Šie duomenys nebus prarasti, tiesiog reikia juos atkurti ir vėl padaryti prieinamus visuomenei“, - pridūrė ministerijos vadovas.

Pasak teisėsaugos institucijų, kibernetiniai nusikaltėliai tik įsilaužė į ministerijos informacinę sistemą ir išvedė ją iš rikiuotės, bet nerado prieigos prie žinybinės informacijos. Programišiai ministerijos tinklalapyje paliktame pranešime teigė „nukopijavę ir pašalinę iš sistemos 50 terabaitų vidaus duomenų“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių