Dėl tariamų ryšių su moterimi Paryžiaus arkivyskupas įteikė atsistatydinimo prašymą

Paryžiaus arkivyskupas Michelis Aupetitas įteikė popiežiui Pranciškui savo atsistatydinimo prašymą.

To priežastis – „nevienareikšmiškas“ arkivyskupo elgesys vienos moters atžvilgiu, penktadienį Paryžiuje pranešė vyskupija.

Žurnalas „Le Point“ neseniai rašė apie tariamą arkivyskupo ryšį su moterimi. Tačiau dvasininkas esą paneigė turėjęs „intymių santykių“.

„Aš tai padariau, kad apsaugočiau vyskupiją“, - taip savo atsistatydinimo prašymą katalikų laikraščiui „La Croix“ komentavo M. Aupetitas. Savo žodį dabar turi tarti popiežius, kuris penktadienį Vatikane priėmė Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną. Jųdviejų susitikime galėjo būti kalbama ir apie spalį paskelbtą ataskaitą apie seksualinį vaikų išnaudojimą Prancūzijos katalikų bažnyčioje. Vyskupų konferencija neseniai susitarė dėl individualios kompensacijos aukoms.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
...kazkoks beprociu teatras ..vis tas kunigu prisilyginimas sventaisiais dievybemis ..na,skleidi Dievo zodi,, skaitai Biblija ,atlieki -kitokius tos religijos reikalus ,,,,bet esi zmogus-vyras ,ir tikrai nesi shventas,,kam ta klounada..izadai nesuderinami su gyvo ZMOGAUS gyvenimu?? skaityk zmogau maldas ,bet gal geriau ,kaip protestantai???/

Butu

Butu portretas
Homo su homo, niekas nerasytu, nes garbinga meile per subiniuka niekas neisdrys sukritikuoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių