Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiausia JAV vertybė – nacionaliniai parkai

Scanpix nuotr.

Visi gražiausi Jungtinių Valstijų nacionaliniai parkai – viename filme. Būtent tokią idėją dabar ir įgyvendina didelė dokumentinius filmus kuriančių žmonių komanda.

„Šiame filme turi būti viskas, ką Jungtinėse Valstijoje turime gražiausio, o nacionaliniai parkai – bene didžiausia vertybė“, – sako būsimo dokumentinio filmo režisierius Gregas MacGillivray. Filmavimai įvairiose lankytinose Jungtinių Valstijų vietose vyko beveik pusę metų. Dabar, pasak režisieriaus, jau atėjo metas visą turimą medžiagą peržiūrėti ir nutarti, kurie kadrai taps kertiniai ir bus parodyti viso pasaulio dokumentinio kino mėgėjams.

Filmuota įvairiai: naudota pagreitinto judesio funkcija, fiksuoti  saulėtekiai ir saulėlydžiai, nacionalinių parkų gyventojai. Filme netrūks vaizdų ir iš oro.

Filmuoti gamtą – ilgas procesas, daugiausiai laiko, pasakoja režisierius, atima tinkamos šviesos paieškos. Tik pasirinkus geriausią paros ir metų laiką pavyksta atskleisti visą nacionalinių parkų grožį, bet bandymų reikia padaryti daug.

Kūrybinė grupė sako siekusi, kad filmas teiktų atradimo džiaugsmą – net matytos vietos turi atrodyti kitaip, tarsi iš tiesų jų visiškai pažinti būtų neįmanoma.

Daugiau apie filmą žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų