Pereiti į pagrindinį turinį

Didžioji Britanija ir Gateso fondas kovai su maliarija skirs 3 mlrd. svarų

2016-01-25 16:11
BNS inf.
B.Gatesas ir G.Osborne'as B.Gatesas ir G.Osborne'as

Didžiosios Britanijos finansų ministras George'as Osborne' as (Džordžas Osbornas) ir „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas (Bilas Geitsas) pirmadienį paskelbė apie planus pradėti daugiamilijardinę kovos su maliarija, „daugiausia gyvybių pasaulyje nusinešančia žudike“, programą.

G.Osborne' as ir B.Gatesas pranešė apie 3 mlrd. svarų sterlingų (4 mlrd. eurų) fondą kovai su šia uodų perduodama liga ir jos tyrimams finansuoti.

„Maliarija ten yra milžiniška žudikė, tačiau pastangų ir atliekamų tyrimų Anglijos šiaurėje dėka mes galime, aš manau, sunaikinti šią ligą“, – sakė G.Osborne'as per specialų renginį Liverpulio atogrąžų medicinos mokykloje.

„Mes skiriame šiuos pinigus..., kad nebebūtų šios ligos, sukėlusios tiek širdgėlos daugybei pasaulio šeimų, kenkiančios daugybės šalių ekonomikai“, – sakė jis.

Per ateinančius penkerius metus fondui numatoma skirti po 500 mln. svarų iš Britanijos pagalbos užsieniui biudžeto, o likusią pinigų dalį sudarys įplaukos iš B.Gateso fondo ir kitų aukų.

Kaip praneša britų spauda, Didžiosios Britanijos finansinis indėlis yra beveik toks pats, kaip ir ankstesniais metais kovai su maliarija numatyta biudžeto dalis.

Pranešimas apie Rosso fondą, kuris pavadintas Nobelio premija už maliarijos tyrinėjimą apdovanoto britų gydytojo Ronaldo Rosso (Ronaldo Roso) garbei, išplatintas po lapkritį Britanijos paskelbto pažado kovai su maliarija ir kitomis užkrečiamomis ligomis skirti 1 mlrd. svarų.

2015 metais užregistruota 438 tūkst. mirties nuo maliarijos atvejų, daugiausia Afrikoje. Dažniausiai nuo šios ligos miršta jaunesni nei penkerių metų vaikai, praneša Pasaulinė sveikatos organizacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų