Didžioji Britanija sako įšaldžiusi 350 milijardų dolerių „iš V. Putino karo skrynios“

Didžioji Britanija įšaldė apie 350 milijardų dolerių (321 milijardo eurų) turtą iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino „karo skrynios“, antradienį per vizitą Varšuvoje sakė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss.

„Iki šiol mūsų sankcijos turėjo žalingą poveikį tiems, kurie maitina ir finansuoja Putino karo mašiną. Šią savaitę paskelbsime, kad įšaldėme daugiau nei 350 mlrd. dolerių iš Putino „karo skrynios“, – sakė L. Truss.

Ji sakė, kad šis veiksmas reiškia, jog „daugiau nei 60 proc. režimo 604 mlrd. JAV dolerių užsienio valiutos rezervų“ dabar „nepasiekiama“ Rusijos vyriausybei.

L. Truss sakė, kad „koordinuotos sankcijos stumia Rusijos ekonomiką atgal į sovietmetį. „Tačiau mes galime ir turime padaryti daugiau“. Ji paragino uždrausti Rusijos laivams švartuotis Vakarų uostuose ir „susitarti dėl aiškaus Rusijos naftos, anglies ir dujų importo panaikinimo grafiko“.

L. Truss taip pat paragino Didžiosios Britanijos NATO ir Didžiojo septyneto (G7) partneres apriboti „pramonės šakas, tokias kaip auksas, kurios papildo Putino karo skrynią“.

L. Truss sakė buvusi „sukrėsta“ vaizdų Bučoje, miestelyje į šiaurės vakarus nuo Kyjivo, kur po Rusijos pajėgų atsitraukimo buvo rasta daugybė kūnų civiliais drabužiais. „Tai baisūs poelgiai, kuriuos manėme palikę XX amžiuje. Atsakingus asmenis patrauksime atsakomybėn už tai, ką jie padarė“, – sakė ji.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDidžioji BritanijaLiz Trussįšaldė 350 mlrd. dolerių

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių