Didžiojo septyneto spaudžiama, Ukraina paskyrė naują kovos su korupcija prokurorą

Paskirtas naujas Ukrainos antikorupcinis valstybės prokuroras, šis postas buvo laisvas beveik dvejus metus, ketvirtadienį per naujienų kanalą „Telegram“ pranešė prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

Naujuoju prokuroru jis įvardijo 35 metų Oleksandrą Klymenką, anksčiau dirbusį tyrėju nacionalinėje kovos su korupcija tarnyboje, jis į šį postą buvo paskirtas praėjusių metų gruodį, bet dar nepradėjo eiti pareigų.

Ukraina spaudžiama kovoti su korupcija, kuri laikoma ypač paplitusia šalyje. Didžiojo septyneto (G7) labiausiai išsivysčiusių šalių grupė ragino paskirti kovos su korupcija pareigūną, kai 2020 m. rugpjūčio mėnesį atsistatydino O. Klymenkos pirmtakas Nazaras Cholodnickis. Per tą laiką pareigos buvo einamos laikinai, tad G7 spaudė paskirti nuolatinį pareigūną.

Specializuota kovos su korupcija prokuratūra buvo įkurta su Vakarų pagalba po 2014 m. Maidano revoliucijos, nuvertusios Viktorą Janukovyčių iš prezidento posto ir sukėlusios konfliktą su Rusija. Pernai „Transparency International“ Ukrainą įvertino kaip antrą labiausiai korumpuotą šalį Europoje po Rusijos.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekova su korupcijaprokuroras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių