Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiosios Britanijos išstojimas iš ES nesudaužytų širdies D. Cameronui

2014-09-30 14:02
„Reuters“-BNS inf.
Reuters nuotr.

 Britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) antradienį sakė, kad Jungtinės Karalystės (JT) pasitraukimas iš Europos Sąjungos (ES) nesudaužytų jam širdies, bet nurodė, kad teikia pirmenybę šalies pasilikimui reformuotoje ES po naujo susitarimo su Briuseliu.

D.Cameronas, kuris pažadėjo iš naujo derėtis dėl Britanijos narystės ES ir po to, 2017 metais, pasiūlyti rinkėjams referendumą dėl pasitraukimo arba pasilikimo, jaučia euroskeptiškos JK nepriklausomybės partijos (UKIP) ir kai kurių savo paties parlamentarų spaudimą griežtinti retoriką dėl Europos.

Paklaustas apie anksčiau šį mėnesį padarytą pareiškimą, kad Škotijos pasitraukimas iš JK sudaužytų jam širdį, D.Cameronas atsakė: „Mūsų Jungtinės Karalystės atžvilgiu išgyvenu maždaug tūkstantį kartų stipriau nei dėl Europos Sąjungos“.

BBC radijo paklaustas, ar Britanijos pasitraukimas iš ES sudaužytų jam širdį, jis pridūrė: „Jungtinė Karalystė buvo širdies sudaužymo klausimas. Tai svarbaus pragmatizmo klausimas: kas geriausia mūsų Jungtinei Karalystei? Kaip mums gauti geriausią susitarimą Britanijai? Štai dėl ko išgyvenu“.

Britanijos santykiai su ES neveikia tinkamai, sakė jis ir nurodė, kad neragintų likti ES, jei tai neatitiktų nacionalinių interesų.

Tačiau geriausias pasirinkimas yra Britanijai reformuoti savo ryšius ir likti nare, pridūrė ministras pirmininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų