Diplomatai: ES šalys neprieštarauja naujoms sankcijoms Rusijai

Europos Sąjungoje (ES) aiškėja akivaizdi parama naujoms sankcijoms Rusijai. Diplomatai ketvirtadienį Briuselyje po konsultacijų pranešė, kad šiuo metu atskiros šalys neprieštarauja tolesnėms baudžiamosioms priemonėms.

ES užsienio reikalų ministrai greičiausiai susitikime pirmadienį paves diplomatinei tarnybai pateikti sąrašą asmenų ir organizacijų, kurioms būtų taikomos sankcijos – įvestas kelionių draudimas ir įšaldytos sąskaitos. Anot diplomatų, idealiu atveju sankcijos galėtų įsigalioti ateinančiomis savaitėmis.

Naujų ES sankcijų Rusijai priežastis – Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimas ir rusų tarnybų veiksmai prieš A. Navalno šalininkų protestus. Briuselio įsitikinimu, bausmė Kremliaus kritikui yra politiškai motyvuota ir prieštarauja tarptautiniams Rusijos žmogaus teisių įsipareigojimams.

A. Navalnas vasario pradžioje buvo nuteistas beveik trejų metų laisvės atėmimo bausme už lygtinės bausmės, paskelbtos jam 2014-aisiais, nuostatų pažeidimą. Opozicionierius sausį ryžosi grįžti į gimtinę, nors praėjusį rugpjūtį čia tapo nuodų išpuolio auka. Jis buvo sulaikytas iš karto po atvykimo.

Dėl išpuolio prieš A. Navalną ES jau pernai įvedė sankcijas apnuodijimu kaltinamiems asmenims iš prezidento Vladimiro Putino aplinkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NEPRIEŠTARAUJA "ATSKIROS ŠALYS"...

NEPRIEŠTARAUJA "ATSKIROS ŠALYS"... portretas
Tai tos blusinės - garsiai lojančios. Pirmoje eilėje - 3 Baltijos valstybėlės. Jos, per 30 metų, tiek prisilojo, kad neturi JOKIO KELIO ATGAL. Tų valstybių vadovams teks, kaip Smetonai - terbikę ant pečių ir...į "išsvajotą" Ameriką...

Jo

Jo portretas
Užuojauta jums p. besikeikianti ir besikoliojanti Kremliaus šunauja (sovietiniai kolonistai, kolaborantai, Karbauskio žalios vištos spaudytojai bei kitos Lietuvos atmatos ir atmatėlės). Jūsų kvailumas beribis. Ar jūs susiriesdami keiksitės, ar jūs taškydamiesi nuodingom seilėm koliositės, niekas jums nepadės

Faktas

Faktas portretas
ES kaip visada apišyks ir patvirtins simbolines sankcijas. Nes ES nėra savarankiškas politikos subjektas. Tai JAV protektoratas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių