Per dvi Kalėdų dienas prie Ispanijos krantų išgelbėti 300 migrantų

Antrąją Kalėdų dieną prie Ispanijos krantų buvo išgelbėti apie 100 migrantų. Dar apie 200 jų buvo ištraukti iš savadarbių valčių Kalėdų dieną, pranešė Ispanijos pakrančių apsaugos tarnyba.

Daugiau nei pusė migrantų antrą Kalėdų dieną buvo rasti netoli Kosta Blankos krantų Ispanijos pietryčiuose. Dešimt žmonių – aštuoni vyrai, moteris ir vaikas – buvo išgelbėti auštant.

Vėliau ketvirtadienio rytą gelbėtojai ištraukė šešiolika vyrų iš skęstančios valties netoli Torevjechos, o dvylika migrantų buvo išgelbėti šalia Chavejos miesto.

Ispanijos pietinėje pakrantėje septyniolika vyrų buvo aptikti vandenyje netoli Almerijos, o vienas migrantas rastas plūduriuojantis ant, kaip teigė gelbėtojai, „pripučiamos vaikiškos valties“. Manoma, kad kartu plaukęs vyro draugas nuskendo.

Dar 39 migrantai antrą Kalėdų dieną pasiekė Kanarų salas ir išsilaipino Fuerteventuroje. Kol kas nėra informacijos apie išgelbėtų migrantų kilmės šalis.

Kalėdų dieną netoli Ispanijos ir Maroko buvo išgelbėta dar apie 200 migrantų. Dauguma jų – apie 120 – buvo išgelbėti aplink Zafarino salas netoli Maroko ir šalia mažytės Alborano salos.

Dar kelios guminės valtys su migrantais per Kalėdas išgelbėtos pietryčių Ispanijoje, netoli Gibraltaro ir šalia Kanarų salų.

Jungtinių Tautų (JT) Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, šiemet mažiausiai 1 250 vyrų, moterų ir vaikų žuvo, bandydami per Viduržemio jūrą pasiekti Europą.


Šiame straipsnyje: migrantaiišgelbėti migrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kibiras

kibiras portretas
vel padugnes surena nuo dugno.

na va

na va portretas
Būtinai reikėjo tokiu straipsniu sugadinti Kalėdinę nuotaiką

...

... portretas
AIŠKIAI ta Ispanija prieš ES veikia; mums su Ispanija - NEpakeliui!.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių